London, 14.1.2017. Speedsightseeing

Lørdag morgen og ny mulighet for en speedsightseeingrunde i London. Turen i dag skal gå over gangbrua millennium bridge, st. Pauls cathedral, the monument, tower of London og om jeg rekker det bortom st. Katharines Dock og execution dock. 

Ca 3 grader i dag også, men litt mindre vind. Sola hadde ikle stått opp når jeg dro, men den viste seg såvidt innimellom etterhvert.

Southwark bridge, London bridge og langt i det fjerne tower bridge i morgengryningen. The shard til høyre.

St. Pauls cathedral fra the millennium bridge:

St. Pauls cathedral - back:

....and front:

The monument. Minnesmerke etter den store bybrannen i London i 1666 som la nesten hele byen i aske. Søyla er 61 m høy og ligger nøyaktig 61 m fra bakeriet der brannen startet. Skal man til toppen må 311 trappetrinn forseres. The monument ble bygd i 1677.

Tower of London er en festning som vanligvis forbindes med avstraffelse. Mange har vært fanget her og blitt henrettet her. Opprinnelige var dette en borg med vollgrav og bygd til vilhelm erobreren i 1078. Borgen ble senere bygd på og fikk etterhvert huse byens våpenlager, kronjuvelene, et menasjeri (et menneskelig dyrehage) og det kongelige myntstøperiet.

Inngangen til tower of London:



Tower of London:

Tower bridge er et mesterstykke innen ingeniørkunst med to damppumper til å heve er to halvdelene. Brua ble bygd i 1894 og hevet og senket seg for seil- og dampskuter som kom med last. Fotgjengere som ville over når brua var hevet måtte gå 300 trappetrinn opp til tårnene til gangbrua. Gangbrua er 42 m høyt oppe.

Tower bridge:

St. Katharines Dock:



Soloppgang over Thames:

Solur (fra 1973) utenfor st. Katharines Dock:



"Kula" til venstre er City hall, søyla er The shard (med en ublu pris på hele 26£ for å ta heisen til topps...).

Tower of London (midt i bildet):

Jeg rakk St. Katharines Dock, og fortsatte videre bortover wapping high road for å finne execution Dock. Fant det ikke - tror det lille innhuket som ledet dit var avstengt. Eller så fant jeg det bare ikke - den er ikke så lett å finne. Jeg rakk egentlig ikke dit, men var så nære at det fikk gå på bekosting av en laaaang dusj (til en hyperkort) og bare ta en kjapp frokost. I dag skal vi til tottenham og se fotball (tottenham - West brom) og bør være der i tide for å rekke å hente ut billettene). Det måtte speedes opp til et helt annet tempo hjemover....

Kommentarer

Legg inn en kommentar