London, 16.1.2017. Speedsightseeing

Siste dag i London for denne gang. På forrige London-tur fant jeg Primrose Hill og syntes plassen er helt fantastisk, dvs det er utsikten derifra som er helt fantastisk. Det er ikke store åsen, men ser "hele" London. Morrasturen i dag går derfor dit - måtte bare tilbake igjen. Vi bor et stykke unna så det blir metro til Primrose Hill og løpetur langs Regent's canal til Kings Cross St Pancras og til hotellet på Southwark.

Utsikten fra Primrose Hill over London. Det regner, men kan såvidt skimte fargen fra det vi kan late som er soloppgangen... men det er nok bare lyset fra et eller annet. Ikke mye sol i sikte i regntunge London i dag. 


Pirate Castle med kanoutleie mm. Regents Canal like før Camden Lock.

Camden Lock ved Camden Town. Slusesystem:









Stort sett koselig langs Regents canal og veldig ordnet opp fra Camden til Kings cross - under bruene er det ikke like koselig da...

Fra Primrose Hill, langs Regents canal og til Kings cross var det relativt lite folk, men fra Kings cross strømmet det på med folk som var på vei til jobb. Ble faktisk litt trengsel - er ikke vant til det hjemme...

St Pancras internasjonale togstasjon - heftig og storslagent bygg:

Covent garden er folketom - enn så lenge....

Ved Gabriels Warf på Southbank var det dandert til blomsterportaler. Det var noe helseorganisasjon som hadde noe veldedighetsgreier. Vakkert var det i hvertfall:

Det var siste Speedsightseeingtur for  denne gang. Flott start på turen med primrose hill i grålysning. Det er absolutt verd å ta turen dit, nesten uansett når. Fint i skumring, fint i dagslys og sikkert fint i mørket også. En spasertur langs Regents canal er også verd å gjøre. Det er mer eller mindre ordnede forhold fra paddington (i vest) til Limehouse (i øst) og strekka skal visst være 14 km. Kanskje jeg får til den turen neste gang??

Kommentarer