Speedsightseeing, Sliema på Malta. 16.6.2017

I dag går turen i Sliema, der hotellet ligger. Sliema er nabobyen til Valetta, eller etter norske forhold nabobydelen. Sliema har ca 14 000 innbyggere. Valetta har ca 7000.

Fra hotellet gikk turen rett ned til havna (der hvor bl.a båten til Valetta går. Båtturen tar ca 7-10 min).

Flatpakka pølsebod - i form av en tilhenger.
Fra havna i Sliema er det er flott utsikt over til Valetta. Det er vanskelig å ta et ordentlig bilde i Valetta, alt er så trangt og smalt.

Valetta
Turen gikk langs strandpromenaden i Sliema, med start i havneområdet like ved hotellet og snudde like etter Spinola bay. Rundt odden der Fort Tigne ligger er det et litt ekslusivt strøk med nyer høyhus med leiligheter og et kjøpesenter med litt ordentlige butikker. Veldig fint, men fortsatt en del byggeaktivitet der. Super utsikt over til Valetta.

"Stranda" i Sliema er av lavamasse. De fleste stedene har de lagt på et murlag e.l for at det skal bli greit å gå på/ligge på. Leidere er satt opp jevnlig for å gjøre det enkelt å komme inn og ut av sjøen ved bading.

Utsikt fra Fort Tigne-odden og mot nordvest.

Strålende sol fra skyfri himmel, og ca 25 gr kl 7 om morran - kan det bli bedre??

St Julians bay

Church of our Lady of Mount Carmel i St. Julians bay

Spinola bay

Kjærlighets brua i Spinola bay
Spinola har, som så mange andre steder, en kjærlighetsbru med mange hengelåser. I tillegg har de satt opp et gedigent "Love-monument". Det ironiske er et like ved (20 m ned langs sjøpromenaden) var det tydeligvis skjedd noe kriminelt/ulykke. Det var et lite område med en del blod som var sikret av politiet, med bånd og vakt. Lurer på hva som har skjedd der i nattens mulm og mørk....

Love i Spiola bay - med en vandrende politimann som sikrer en "crime scene"

En typisk fin og fargerik Maltesisk båt
Etter spinola beach snudde jeg og løp relativt radig tilbake til Sliema. Her ble det en dukkert - deilig. Sikkert 21-22 grader i vannet :-)

Her skal det bades :-D

Kommentarer