Tustnastabban - Knubben, Jørenvågsalen, Skarven, 5.8.2017

Tustnastabban, dvs de enkleste, står på planen i dag. De enkleste stabbene er på Tustna (Knubben 680 moh, Jørenvågsalen 857 moh, Skarven 896 moh), mens de noe værre er på naboøya Stabblandet (Stabben 827 moh, Innerbergssalen 908 moh, Sletbaktinden og Storøra 905 moh).
De vanskelige stabbene får vi ta en annen gang (Stabben er vanskeligst og det anbefales å ha med kjentmann...).
Anders er på mc-tur, men Jørn er ivrig fjellmann og takker ikke nei til en tur :-)

Vi parkerte ved Gullstein og syklet langs hovedveien i ca 5 km mot foten av Knubben - startpunktet for gåturen.

Tustnastabban. Knubben t.h (vår første topp) og deretter går vi runden med Skarven helt t.v til slutt.
 Oppstigning starter nesten umiddelbart etter å ha parkert syklene. På første "avsats" ligger Vettalivatnet, ca 230 moh).
Vettalivatnet
Vi går rundt vannet og deretter starter neste oppstigning mot Knubben, ca 680 moh.
Vettalivatnet. Smøla ut i havgapet

Jørn på vei opp lia mot Knubben

Panorama over dagens "løype". Vi skal ga hele rekka fra høyre til venstre.

Jørn og Tustnastabban

Kristiansund

Nonshaugvatnet rett ned. Hitra langt der bak t.v.
 Det var fint og enkelt terreng å gå i fra Knubben og langs ryggen mot Jørenvågsalen (dvs Jørenvågsalen består egentlig av Jurtinden og Leirtinden, men Jurtinden omtales ofte som Jørenvågsalen). Vi har hele tiden god oversikt over Skarven på motsatt side, hvor vi skal over til etterpå.
Skarven, 896 moh. Dit skal vi etterpå. Ryggen vi skal gå opp ser fin ut - og bratt ut.

På vei ned fra Jørenvågsalen. Vinjefjorden og Halsafjorden rett frem.

..fortsatt på vei ned Jørenvågsalen.

Jørenvågsalen, 857 moh.
 Grei sti ned fra Jørenvågsalen. Metrene gikk radig. Vel nede i skaret og det føltes rart ut for bena å starte på en ny oppstigning på 400 høydemetre. Ble innbytterpuls på nytt igjen...
Oppstigningen gikk egentlig veldig radig, og "plutselig" var vi på toppen.

Vel oppe på Skarven!! Her skal det selvsagt noteres i topp-boka :-) Knubben og Jørenvågsalen i bakgrunnen.
 På toppen av Skarven kom det 4 gutter. En av dem hadde en noe original matpakke: en fersk ananas!! Han uttrykte at han gikk på en smell på vei opp - og jeg skjønner hvorfor. Sekken ble nok ikke akkurat lett av å ha en stor ananas oppi ;-)

På toppen av Skarven ser vi hele Stabben og Innerbergsalen på øya Stabblandet. Dette er de vanskelige Tustnastabbene. Dvs det er Stabben helt t.v som er utfordringen. Det er både vanskelig å komme seg opp og vanskelig å kommer seg videre forbi de små taggene. Men når disse er forsert så skal det være en grei vei videre.

Tustnastabban på øya Stabblandet. Disse er noe værre å forsere. Dvs det er Stabben helt til venstre som er utfordringen.
På vei ned fra Stabben mot bila på Gullstein. 

...og her kom vi ned fra Skarven.
Jørn og jeg fikk en fin tur.  Ingen av oss har gått i området her før og syns det var helt supert. Flott å se fjorden og havgapet.
Været ble mye bedre enn forespeilet. Værmeldingen sa mye skyer, men vi hadde bare et tynt skylag og ganske mye sol. Det var en del skyer mot Trollheimen og fikk ikke sett disse fjellene så godt. Totalt på turen brukte vi ca 6,5 t. Det finnes noen tullinger som løper løypa vi gikk og i tillegg stabbene på Stabblandet på ca 9 timer. Der er ikke vi....

Kommentarer