Ruten (1040 moh), 2. påskedag

2. påskedag og fortsatt fint vær - for en påske :-D
Frokostvaffel med Mathias før han reiser nordover igjen. Etter han dro så ble det en impulstur til Ruten for å prøve rando-skiene igjen. Det var jo tross alt skyfritt ute :-D

Skiene var på kl 15.00 - og solen skinte fortsatt, dog litt mer skyer her enn i by'n. Etter milde dager og kalde netter var det ganske hardt. Satser på at det er litt mer løssnø leger opp.

Sol ved start 
Det var relativt knallhardt hele veien opp - kan bli interessant ned ;-) Mer og mer skyer gjør også at det ikke er noe håp om at sola skal myke opp underlaget litt heller.

Toppen i sikte
Normalt går jeg opp 1,5 gang på Ruten, dvs går nesten opp til toppen først og kjører deretter ned i gryta nord for løypa opp - og går deretter helt opp og kjører ned gryta i vest. Etter som det var såpass sent (og såpass hardt), og det ble mer og mer skyer, så droppa jeg den første nedkjøringa - og gikk rett opp til toppen.

Fascinerende lys med noe sol og mye skyer

Ruten. Tett med skyer og flatt lys.

....og nedi der skal jeg, dvs litt vanskelig å se hvor det er...
På toppen kom det et tett skylag/tåke og sikten ble relativt dårlig, men god nok til å kjøre ned gryta (og ikke stokkene). Lyset ble virkelig flatt og så ikke hvor bratt det var, eller om det gikk nedover i det hele tatt. Interessant nedkjøring, plutselig er det umulig å svinge - jeg står nesten på flata og det går ikke nedover.... Ned denne gryta er det ikke hardt, men fin snø - hadde vært knall om det ikke var snømørkt.

Om ikke vær og sikt var noe særlig så var det i hvert fall deilig med frisk luft. Turen opp og ned tok ca 2,5-3 t. En ettermiddagstur nå som det er lyst så lenge er altså helt innafor :-D

Kommentarer