Dumdalsgrottene, 15.7.18

Etter gårdagens tur til Store Smørstabbtinden og siste natt på Krossbu Turiststasjon tok vi en helt piano tur til Dumdalsgrottene. Hilde S skulle videre til Leirvassbu for flere fjellturer utover uka etter på, Hilde F og Bente skulle tilbake til Trondheim og jeg skulle videre til Loen og deretter Sunnmøre for flere fjellturer. Det passet altså bra med en rolig og kort tur i dag.

Dumdalsgrottene ligger bare noen kilometer nord for Krossbu, men etter som skravla gikk like fint i dag som i går så kjørte vi glatt forbi dette..... Pyttsan, god stemning da vettu :-D

Vi parkerte ca 500 m sør for Bøvertun Skysstasjon (forresten et veldig idyllisk sted, men ganske så stengt når vi stoppet der) og gikk rett inn Dumdalen. 

Hilde, Bente og Hilde på vei innover Dumdalen. 
Vi valgte å gå på høyre side av elva Dumma, men innså på vei ned at vi burde gått på venstre side av elva. Da hadde vi sett grottene mye lettere.

Fint tilrettelagt grillsted - og jentene er optimistiske: de skal flytte fjell ;-)
Det var med andre ord ikke så lett å få øye på grottene på høyre side av elva. Den første vi så var grotte 4 (merket G4) - og skjønte da at alle grottene var merket med G1, G2, G3 osv. I alt er det i hvertfall 6. De 7'ende er stengt - og merking fjernet.

Grotte 4. Bente sjekker
Vi hadde ikke med noen solide lykter - og ikke noe særlig grotteklær heller, eller hjelm. Det kan vre forholdsvis bløtt og skittent i grottene - og selvsagt mørkt. Vi gikk altså aldri noe særlig inn i disse grottene.
Grotte 5

Litt utydelig merking, er det G10 eller er det G6?? Vi gjetta på G6 til slutt, men fant den aldri. Det er visstnok et sted lenger opp.

Oppi der et sted er visstnok G6.

Dumtjønne

Hilde hadde vondt i et kne og ble igjen ved tjønna. Hun ligger er nede som en turkis flekk på berget ved tjønna.

Bente sjekker ut G7? Den er i hvertfall stengt. Leider er tatt ned og det er ikke så enkelt å komme inn i den lenger.

G7 ligger ovenfor det gule skiltet, advarselsskiltet. Det ironiske er at vi aldri hadde funnet G7 hvis det ikke hadde vært for det gule skiltet om at den er stengt....

Lunsj ved Dumtjønni
Etter leting av grottene tok vi en real rast ved Dumtjønne. Bading ble det også - og fotoshoot. Virkelig bra vi var der alene.... (Vi lo godt når Lars Monsen med TV-følge og en hel herskare fotturister passerte samme tjønn ett par dager etterpå - vi hadde neppe ønsket å bli overrasket av et slikt følge med våre snåle påfunn).

På vei ned fra Dumdalen gikk vi på sørsiden av elva og fikk med oss de siste grottene. Vi gikk ikke noe særlig inn i disse heller.

G2 - grotte 2

Bente i det som antagelig er grotte 1, under brua i starten på stien. Godt fornøyd med å vasse i grotta. 
Etter grotteleting, slaraffen og bading splittet vi opp og kjørte 3 biler hver til vårt. Takk for en herlig, morsom og trivelig helg damer - må gjentas :-)

Min ferd videre går til Loen. Skålatårnet står for tur i morgen.
..og her er noen idylliske bilder på veien mot overnatting ved Lovatnet:
Bøvertunvatnet

Lovatnet ved Loen og antagelig Kjenndalsbreen (som "tilhører" Jostdalsbreen)


Innerst i Kjenndalen er Kjenndalsbreen - det heger jaggu ikke mye nedgjennom sidene lenger...

Overnatting ved Lovatnet - i 80-tallsteltet. Har ihvertfall førsteklasses plassering om ikke annet. Blir fantastisk å våkne og bare stupe ut fra teltet og ut i vatnet for et morgenbad!

Kveld ved Lovatnet


Kommentarer