Kufjellet i Vindøldalen, 3. nov. 2018

Girlsa på tur!! 
Hanne og jeg hadde planlagt hyttetur og sesongåpning med randoskiene i Vindøldalen (ev fjellski om det var for lite snø til rando). Kvelden før kvelden heiv Hilde seg med også - med lånte fjellski. Kjapp i avtrekkern da vettu :-)

Høljregn på vei til Vindøldalen fredag ettermiddag (2. nov). Ikke akkurat så lovende det da... Det var løselig planlagt en ettermiddagstur, men når vi bruker litt til på innkjøp på Orkanger, og på gårdsbakeriet Hæmstelt, og det i tillegg regner - ja da ble det kjapt omdøpt til "når det ikke er finvær blir det vinvær" og droppa ettermiddagsturen. Vi gjorde en del fornuftige ting også, altså. Fikk frakta lenestolen til Hanne, og noe annet stasj til hytta, henta vann og bært vårt eget pikk pakk (utrolig hva man har med for ei natt...)

Stjerneklart sent fredag kveld
Regn når vi kom i går, stjerneklart til kvelden og strålende sol på lørdag morgen - og minus, dvs det var ganske hardt ute.

Herlig utsikt fra hytta til Hanne og Gisle - rett mot Fruhøtta!

En avslappende frokost, med utsikt rett ut til fjellene - herlig! Vi diskuterte frem og tilbake om vi skulle ta fjellski eller rando og om vi skulle på Kufjellet eller Tindfjellet. Det så litt tynt ut med snø enkelte steder og hadde ikke lyst å skrape opp randoskiene, men vi endte på rando til slutt. Hilde for første gang - spennende. Bare det å ha av og på feller, stille inn bindinger i gåfunksjon, kjørefunksjon, vippe opp hæl er jo noe som må inn i fingrene. Noe annet enn joggepinnene hun er vant til ja ;-)

Fruhøtta
Vi pakka sekk etter frokost og la av gårde mot Kufjellet. Relativt hardt skareføre etter gårdagens regn og nattens minus.

Brua over Vinddøla var isete. Hanne seila rett på ræva på vei ned - flaks at ikke skiene føyk uti elva!
Hilde over Vindøla. Det ser kanskje ikke sånn ut, men det brua var skikkelig glatt. 
Det var en del barflekker, men uproblematisk å gå oppover. Vi måtte velge noen alternative traseer i forhold til under normale snøforhold, men pyttsan, vi var så glade for å være på ski til fjells :-)

Hilde og Hanne klar for å starte på oppovern til Kufellet. Litt snaut med snø, men såvidt nok. 

Opp opp opp.
Turen opp går greit. Vi velger å gå skrått sørover opp langs fjellet og deretter vri vest mot toppen. Noe hardt, men greit. Kan bli interessant ned på den flekkvise snø-skara i bratta og kratt....
Hanne og Hilde på vei opp

@frkfyk = Hilde. Vi har jo med instagrammern, som er høyt og lavt, og poserer velvillig til nye blinkskudd

Midtvinterslys. Snota til venstre, Vassdalsfjellet, Neådalssnota (den lille peaken midt i bildet), Fruhøtta og Rognebba så vidt t.h bak Fruhøtta

Hilde - på toppen av Kufjellet
Litt sur vind på toppen, men hadde godt med klær og fikk en liten rast. (Kanelsnurrer fra Hæmstelt).
Meg selv og Sæther, litt roligere enn @frkfyk vi.

Trollheimen - vakkert. Snota, Fruhøtta og Rognebba

Kufjellet, 1004 moh.
Lyset var ganske flatt på nedoverturen. Litt ekkelt.

Hanne og Hilde

Vi la løypa ned lenger sør i forhold til oppoverturen - i håp om å unngå noe av det bratte krattet og skara. Det var forsåvidt greit i starten, men når vi måtte skrå nordover for å komme mot hytta så ble det en del kratt og åpne bekkefar vi måtte forsere.



 Det ble en del av og på med ski, men vi kom oss ned og det var heldigvis ikke så skareføre lenger.
Flekkvis med snø
Tja, turen i dag er ikke akkurat noe godt eksempel på hvordan vi kan leke oss ned fjellet, men det ble da en grei tur og godt med frisk luft. Vi var nøye med å påpeke til Hilde at det er ikke slik vi normalt kjører ned fjellet (dvs av og på med ski i eininga og over bekker og gjennom kratt). Hun var ikke akkurat heldig med jomfurturen på rando - føremessig sett. Vi må ha henne med på en tur med ordentlig føre en gang også!

Etter turen ble det litt hyttekos før vi pakket og kjørte tilbake til by'n. Takk for turen ladies! Kan vel trygt si at det var en knakendes artig hyttetur, vi har ledd mye, og lærte noen tjuvtriks også. Må gjentas :-)

Kommentarer