Hummelfjell, Røros. 18.4.2019. Påska

Torsdag 18. april, fortsatt finvær på Røros - for ei påske :-)
Randotur til Hummelfjell i dag. Parkerer ved slalomanlegget på Os og går opp nedfarten helt til venstre - denne er ikke i bruk (i hvertfall ikke i dag). På toppen av slalomanlegget er det bare å skrå seg bortover mot øst. Her er det delvis bare rygger og man får bare snirkle seg bortover der det er snø.

På toppen av skibakken - og i retning toppen
Hummelfjell har flere topper, men Gråhøgda på 1543 moh er det høyeste
Hummelfjell, eller Gråhøgda.

Utsikt mot Forollhogna

Snøhetta langt i det fjerne

Rondane

Masta på Hummelfjell

Andre masta på Hummelfjell

Østover mot Sølen
På toppen er det ei "heisbu" ifbm en taubane som i sin tid ble anlagt her ifbm et radar, kontroll og varslingssenter Nato etablerte her.
Idag er det kommunikasjonssystem og navigasjonssystem for militære fly i Nato på Gråhøgda. Veien opp til toppen er norges fjerde høyste beliggende bilvei.
Alltid like fascinerende å se den nedsnødde/isete heisbua på toppen
Det var sjeldent vingstille på toppen av Hummelfjell i dag og det var faktisk mulig å sitte ute å raste en god stund. Herlig. Her blåser det som regel ganske mye.

Nedkjøringa fra Hummelfjell går litt annerledes enn oppoverturen. Jeg kjører ned litt lenger øst for der jeg kom opp, og til ei renne ved ei elv. Her ligger det alltid god snø - og den ligger som regel lenge. Deretter er det bare å følge renna ned til jeg møter på et scooterspor som går langs sommerbilveien opp til toppen av Gråhøgda. Denne veien ender opp ved Halvmilenget og herifra må det skøytes ett par km tilbake til Slalombakken.
På vei ned fra Hummefjell - og videre ned renna langs elva. Her ligger det alltid bra snø - lenge.

Ved foten av fjellet er det så fint og varmt at det blir en liten pistop i sola. Her ser man fint opp til renna jeg kjørte ned.
Pitstop i lyngen, men tilbakeblikk opp mot renna jeg kom ned.
En superduper tur til Hummelfjell i dag, med sjeldent lite vind og sjeldent små forblåste "skavler" ned øverste fjellside.

Kommentarer