Sålekinna, 20.4.2019. Påska

Lørdag 20. april. Nok en finværsdag på Røros. Det har blitt mildere og våtere i snøen, men heldigvis litt kaldere i natt igjen. Altså, ikke fullt så blaut snø fra morran.
Dagens randotur blir til Sålekinna, 1591 moh. Sålekinna har to topper. Nordre Sålekinna er på 1595 moh og det høyeste fjellet i Os kommune. Jeg gikk opp til Sålekinntoppen (omtalt som Sålekinna). Denne er 4 m lavere, men en mye mer markert topp - og fin på rando.

Jeg kjørte fra Røros, til Tolga og deretter mot Øversjødalen. Noen km etter Øversjødalen er det en parkeringsplass på venstre side av veien - like ved veien opp til Trøvollen. Det står faktisk et lite skilt med "Bulia" på motsatt side av veien. Her var det i hvertfall fint å parkere.

Sålekinna.
Første biten går over ei myr og opp gjennom litt skog. Jeg fant et scooterspor som gikk mot hytta (Trøvollen?) og holdt dette. Deretter fant jeg flere skispor som så ut til å gå opp mot Sålekinna.

Ganske greit med snø fortsatt og trenger ikke å omgå så mange bare tuer på veien mot foten av fjellet.

Veldig fin utsikt mot sør, man må bare huske å snu seg innimellom. Elgpiggen, Gloføken, Sølen mm.
Elgpiken (eller Elgpiggen), 1601 moh. Tolgas høyeste fjell.

Sålekinna
Sålekinna er en enkel topp å gå opp på. Du ser toppen hele tiden og det er bare å gå mot den, inni bollen eller langs ryggen oppover. Litt før toppen blir det ganske bratt og da holder man vestover mot Nordre sålekinna til man når den slake siden å gå opp.

Utsikten på Sålekinna er flott. Her kan man se Sølen-massivet i sør-øst, Elgpiggen (sør), Hummelfjell (vest), Sylan (nord-nordøst) mm.
Sølen-massivet

Langsjøen, Sølen, Gloføken, Elgpiggen, og tuppen på Sålekinna (med en person på tuppen)

Varden på Sålekinna. Ligner nesten litt på varden på Storvigelen. Som en stor snøsopp.

Storskarven helt til venstre, Sylan, Vigelfjellene og Helags i det fjerne

Fint nedrenn, men ganske så bløtt og slushy - og så må man selvsagt holde unna de steinete barflekkene. Ikke akkurat noe stjerneforhold, men fint likevel.


Flott, men enkel tur, til Sålekinna. Det er ikke så mange randofjell i området, men dette er greit nok.

Kommentarer