Storbekkhøa, 13.4.2019

Palmelørdag og knallvær. Randotur til Storbekkhøa, 1504 moh, med Hilde er en perfekt start på påska!

Parkering i Storlidalen ved Oppdal og her er det bare å spenne på seg skiene med en gang. Til tross for sen påske er snøforholdene gode.



Hilde, klar for start!
Vi tar på skiene like ved parkeringa og går rett nordover. Og moroa starter allerede 5 meter opp i første kneik. Noen har nytt og ukjent utstyr og begynner å skli bakover på skara (smeltasnøen fra i går hadde frosset). Panikken brer seg, men stopper raskt på alle fire. Med god hjelp av to hjelpsomme karer får man stabla seg opp igjen og karra seg opp av skråningen. Det var jaggu godt utstyret er tipptopp og skredsøkeren er på så man kan bli funnet om man sklir inn i buskaset en annen gang ;-) Dette la for såvidt lista for turen og det ble mang en latter oppover :-D

På vei oppover holder vi til høyre (øst) for Veslebekken og krysser den ved tregrensa. Deretter er det bare å holde nordvest og plutselig ser vi toppen på Storbekkhøa. Enkel topp å gå til :-)

Hilde, flagget og Storbekkhøa - aldri en tur uten flagget :-)
Utsikten utover deler av Trollheimen starter for så vidt allerede ved bila, men blir bare bedre og bedre brer jo lenger opp vi kommer. Herlige og trollske Trollheimen!
Mektige Storsalen/Storsomrungnebba 1798 moh

Hilde på vei opp siste kneika, som også er den bratteste.

Neådalssnota til venstre og Snota der bak til høyre.
Storbekkhøa er en enkel og relativt kort tur, men likevel en herlig nedkjøring. Fin for den som ikke liker det så bratt. Inkludert en god lunsjpause brukte vi ca 3,5 t i rolig tempo.
Det ble relativt folksomt på toppen etterhvert - både store og små.
Herlig vær gjorde at vi satt på toppen i hele 2,5 t - hvem skulle tro at vi to klarte det?? Vi hadde vurdert å kjøre ned og deretter gå opp på Nonshøa, men på grunn av gnagsår ble vi heller sittende i finværet. Herlig og trivelig :-)
Hilde til topps - juhuiii

Gjevilvasskamman, Gjevilvatnet og Okla

Girlsa på toppen
Etter 2,5 t på toppen måtte vi nesten begynne å tenke på returen. Synd når det var så fint, men en herlig nedkjøring venter på oss i hvertfall. Føret var upåklagelig - tørr snø på toppen og noen cm styresnø. Her er det bare å slippe seg løs

Hilde på vei ned. Litt av en utsikt :-)

Nonshøa, Ottdalskammen, Østre somrungnebba, Storsomrungnebba/Storsalen, Såtbakkollen/Tåga.
En helt super tur og sprekt, koselig og artig turfølge. Må gjentas! Takk for turen Hilde :-D

Kommentarer