Ekkertinden, 13.7.2019

Sunndalens svar på Prekestolen: Ekkertinden, 1189 moh. Har hørt mye om plassen og nå var det på tide å ta turen oppom. Start i Gjøra og opp Gjørashaugen og ned om Vollasætra - da blir det en fin rundtur :-)

Været var ok med shorts- og t-skjortetemperatur, men det var en del lavthengende skyer. Yr har meldt at de skal forsvinne utpå dagen - så da stoler jeg på det ;-)

Merking opp til bakkeløp - her starta stien og så bars det oppover.

Etter en liten time og ca 400 høydemetre oppover i skog, men så kommer man på Gjørashaugen og man får litt "luft" igjen.

På Gjørashaugen. Ekkertinden i Skkydottene der oppe.

Utsikt fra pynten på Gjørashaugen og nedover Sunndalen. Vakkert!

Utsikt ned mot Gjørashaugen, Gjøra og Sunndalen.
Det er lett terreng å gå opp til Ekkertinden, men det er relativt mange høydemetre på kort distanse. Etter ca 2 t og 15 min er man til topps og premien er synet av en finskåren fjellvegg ned til Sunndalen :-)

Ekkertinden, 1189moh.

Loddrett vegg

Sunndalen, med elva Driva, 1000 m lenger ned.
Ekkertinden er blitt en populær og godt besøkt topp. Det så ut til at de fleste gikk opp fra Vollan og via Vollasætra.
Populær topp. 
Jeg la returen ned via Vollasætra. Fint å få en runde - og fint å få spredd høydemetrene litt på vei ned. Sætra er fra 1860-åra og KNT (Kristiansund og Nordmøre Turistforening) har restaurert sætra og den ble offisielt åpnet i 2000. Sætra ligger idyllisk til.

Vollasætra
Vollasætra ligger på ca 750 moh og det er en god dose stigning for å komme seg opp til sætra - ditto ned fra sætra. Det kjennes i låra når man kommer ned.

Startpunktet for mange: Vollan gård. 
Vel nede på ca 200 moh og på parkeringa ved Vollan gård, har jeg fortsatt et par km til der jeg parkerte (ved Gjøra bru), heldigvis flatt.

Fin tur til Ekkertinden og skylaget forsvant innen jeg var på toppen. Flott utsikt ned til Sunndalen og mot Dovrefjell og Sunndalsfjellene. Det anbefales å ta turen opp hit - ikke så alt for lang tur :-)

Kommentarer