Stabbeskaret ved Trollstigen, 27.7.2019

Nye runde i Sunnmørsalpene står på trappene, denne gang med Hilde. På veien fra Trondheim til Sunnmøre stopper vi på toppen av Trollstigen for å gå til Stabbeskaret. Ingen grunn til å tilbringe sommerens varmeste dag i bila.

Vi parkerte på parkeringa til Trollstigen utsiktspunkt. Fullt av turister som alltid - forståelig nok, fordi utsikten over Trollstigen, Isterdalen og alle fjellene rundt er jo storslagen herifra.

Trollstigen

Bispen og Kongen - absolutt verd et besøk de to fjellene også


Fra stien til utsiktspunktet tar vi opp rødmerket turistforeningssti til Stabbeskaret. Enkelt å finne frem - det er bare å følge merkingen.

Stien til Stabbeskaret. Breitinden (1797 moh) er synlig der bak - Stabbeskaret er til venstre for Breitinden.

Godt merket til Stabbeskaret. Breitinden i bakgrunnen.
Fra Stigbotnvatnet og til Stabbeskaret er det masse stein. Traseen til Stabbeskaret er egentlig ganske lettgått etter som det ikke er så veldig mange høydemetre (totalt ca 700 høydemetre, fra 700 til ca 1430). All steinen gjør det selvsagt litt mer "utfordrende" og kjekt å være sikker på at man tråkker rett.
Hilde og Trolltindan. Bruraskaret er vel ca midt i Trolltindanrekka. Trollsk!
Vi bruker god tid til Stabbeskaret og jabber oss bort innimellom. Inkludert en lunsjpause brukte vi rett over 3 timer til Stabbeskaret.
Utsikten fra Stabbeskaret utover Rauma, Romsdalen, Venjetindan mm er formidabel - like så mot Trollveggen (i profil).
Utsikten fra Stabbeskaret ned mot Rauma og Romsdalen. Romsdalseggen midt i bildet og mot vesntre.

Myser over kanten og ned i Romsdalen. Trolltindan/Trollveggen rett bak.
Vi brukte god tid i Stabbeskaret og kunne nesten ikke se oss mette på utsikten. Storslagent. Norsk natur assa!

Trolltindan - sett fra skrå "bakfra".

Hilde på vei ned snøveien. Stogbotthornet i bakgrunnen
I følge turbeskrivelsen skulle vi passere en fin spiseplass på vei opp: Frokostplassen. Vi synes ikke vi fant en så fin spiseplass på vei opp og funderte fælt på hva som var så bra med de stedene vi så. På vei ned skjønte vi hvorfor: vi hadde passert forkostplassen på øversiden og så den aldri. Pga noen snøpartier fulgte vi ikke rødmerkingen akkurat her. Når vi tilfeldigvis kom over forkostplassen så virket det som en fin plass å raste på ;-)

Frokostplassen. Stabbeskaret rett ovenfor snøflekken.
Returen gikk veldig greit og det var ingen grunn til å skynde seg i det fine været. Teltcamp på Sunnmøre fikser vi lett sent på kvelden.
Hilde, med Alnestind, Finnan og Bispen i bakgrunnen.
En super tur med artig og trivelig turfølge, sol og varmt og en fantasktisk utsikt. Dette var en tur i kosetempo og vi brukte hele 5,5 timer t/r. Ikke no stress altså :-D

Takk for turen, Hilde :-)

Kommentarer