Ytre Sula/Nordviksula, 28.9.2019

Helgatur med jobb til Gulla gård i Surnadal og fjelltur til Ytre Sula/Nordviksula, 1318 moh. Altså null jobbing - kun pleasure :-D

Gulla gård er en gammel og erverdig gård med mye historie. Jon Atle Gulla kjøpte gården på tidlig 2000-tallet og han og Xiaomeng har restaurert mye av gården. Selveste Kong Haakon 7 har overnattet her :-)

Gulla gård
Lørdag ble det tur til Ytre Sula / Nordviksula i strålende vær. Vi kjørte til Nordvik og opp grusveien til parkeringa ved demningen. Herifra ser vi nesten toppen.

På vei mot foten av fjellet - i fine høstfarger.

Turen opp fra demingen til toppen av Sula er lett å finne frem til. Det er merket og tydelig sti - og man ser nesten toppen fra parkeringen. Her er det bare å følge stien og gå jevnt og trutt opp ca 900 høydemetre på ca 4 km.

Vi får raskt fin utsikt utover Ålvundfjorden

Fin sti stort sett hele veien opp, men noe innslag av steinur - skulle bare mangle når man er til fjells.

Tustnastabban i det fjerne

Trollhøtta-traversen til venstre (som ender opp i Pekhøtta), Indre Sula (1325 moh) rett frem.


Det store massivet mitt i bildet er Tåga/Såtbakkollen. Litt til høyre for dette er Skarfjellet/Trolla. Enda litt lenger til høyre er Vinnubreen med Kongskrona og Dronningkrona.


Zooma inn: Skjerdingfjellet nærmest til venstre, deretter Tåga/Såtbakkollen litt lenger bak, Snøfjell og Skarfjell/Trolla 

Midt i hjertet av Trollheimen ligger Neådalssnota - majestetisk

Det er litt ymse hva vi tar med oss til niste på fjelltur - noen er mer gourmeter enn andre. Her diskes opp med ost, kjeks og serranoskinke. Skikkelig praktisk og lett å ta med en kilo hvitost i sekken :-D

Deler av jobb-gjengen på toppen. Noen har allerede vært opp og begynt å tusle ned igjen, mens andre tar seg god tid på vei opp og koser seg lenge på toppen.

På vei ned igjen - og ferdig med steinura og det bratteste partiet. Kun "kosegåing" i myra nå.

Fine høstfarger og sola på vei ned bak fjellet
Det ble en super dag til fjells med en herlig gjeng fra jobb. Vi tok oss god tid og nesten alle kom til topps. Været var helt strålende og når vi våknet på Gulla gård dagen etter til tungt, lavt skydekke og regn - ja da satte vi enda mer pris på turen og været dagen før. Snakk om å være heldig (eller nøye planlagt ;-) )

Takk for turen alle sammen!

Kommentarer