Nice, 21. oktober 2019. Speedsightseeing og vanlig sightseeing

Først en liten speedsightseeingtur på morraskvisten og deretter litt random vandring i sentrum litt senere på dagen.
Først et ganske smalt spesielt hus like ved hotellet (Hotell Ellington, anbefales) - det er så smalt at treet foran dekker hele fasaden. Nice svar på Flatiron Building i New York:

Nice svar på Flatiron building
Turen gikk deretter til Marc Chagall-museet, men her var alt innegjerdet og gjemt bak busker og trær ikke noe å ta bilde av. På motsatt side derimot ligger Villa Paradiso, stor og fin villa fra tidlig 1900-tall. Villaen brukes til kulturelle formål
Villa Paradiso

Fra Villa Paradiso fortsetter turen opp til Cimiez, en litt ekslusiv bydel i Nice med mye kunst og kultur. Her er det en gammel bl.a gamle ruiner etter romersk bebyggelse. Matisse-museet ligger også her.

Inngangen til amfiteateret Arenes de Cimiez

Amfiteateret - Arenez de Cimiez

Matisse-museet


Ruiner etter romersk bebyggelse
 I hagen til klosteret på Cimiez er det et fint utsiktspunkt østover for Nice - blant annet Mont Boron.

Straks soloppgang over ved siden av Mont Boron (midt i bildet). Helt til høyre er Castle Hill.
Fra Cimiez går ferden retning hotellet igjen - må rekke frokost....

På vei ned (og forsåvidt opp til amfiteateret mm også) passerte jeg La Regina. Et enormt luksuriøst, stort og flott bygg. Dette ble bygd på slutten av 1800-tallet og var et ekslusivt hotell Dronning Victoria ferierte her i tre lengre perioder på våren. Under krigen ble det militærsykehus og nå er det omgjort til leiligheter. Bygningen har også en egen hage. Hagen har tilgang fra 2.etasje i bygningen og over en gangbro over veien. Hagen ligger veldig uforstyrret til og det er umulig å se området fra veien rundt. 


La Regina og dens hage - godt skjult



Snakk om tett parkering...

Etter frokost ble det rusling rundt omkring sentrum og innom noen butikker uten å greie å shoppe noe (ingen bombe til meg å være). Gikk i vestover og til handelgata/trikkegata Avenue Jean Médecin.

Basilique Notre-Dame de l’Assomption i Avenue Jean Médecin

Avenue Jean Médecin
I enden av Avenue Jean Médecin (rening strandpromenaden) ligger Place Massena. Place Massena er et historisk torg i Nice, og hovedtorget i Nice. Torget brukes til de store offentlige arrangementene som konserter, sommerfestivaler, karnevalsparaden,  den militære prosesjonen 14. juli (Bastilledagen - nasjonaldagen)
Place Massena

Place Massena 

Nice strand - med den velkjente rullesteinen - langs den engelske promenaden.
 Ferden gikk videre til gamlebyen. Her var jeg innom Place Rossetti hvor det var et yrende folkeliv på det lille torget - med gatekonsert. Her ligger også Nice Cathedral.
Nice Cathedral på Place Rossetti i gamlebyen


Nice Cathedral sett fra Rue Rossetti

Gamlebyen har som gamlebyer flest: mange små trange gater - med fargerike hus :-)





 Mye fint å se i Nice, både gammelt og nyere ting :-)

Kommentarer