Nice, 20. oktober. Speedsightseeing

Storbytur betyr speedsightseeing. Det er et must å se seg rundt i og omkring byene jeg besøker - og kombinert med litt løping går det nye kjappere 😃

På enden av bystranda er det et veldig populært fotoobjekt (en lignende er også satt opp rett utenfor flyplassen):



Strandpromenaden i Nice går egentlig nesten fra flyplassen og til Villefranche-sur-Mer (lite tettsted øst for Nice)  - og kanskje enda lenger også.

På vei opp fra #I love Nice-skiltet og opp til Castle Hill er det flere fine steder og ta utsiktsbilder over Nice og det azur-blå havet:



Nice havn:



Nice havn:



Restaurant Le Plomgeoir litt øst for Nice havn - med noe spesiell beliggenhet:



Litt øst for Nice havn går det en kyststi. Oppbygd langs/på/ved klippene, men dog veldig fint og "vilt" tett innpå havet.

Utsikt mot Nice, Nice havn er rett før Castle hill (den grønne haugen) og bortenfor er selve Nice (og den engelske promenaden):




Kyststien:



Kyststien gikk mot Villefranche-sur-Mer, men gikk opp til hovedveien før dette - det innebar ei lang og bratt trapp som ga godt med melkesyre. Her, halvveis i trappa og ser ned:




Villefranche-sur-Mer:



Minnesmerke etter Grace av Monaco, like før Villefranche-sur-Mer:




Ved Villefranche-sur-Mer kom et veldig til regnvær og torden og lyn. Like før Villefranche-sur-Mer går det opp en sti Mont Boron. Først trapp opp det bratteste, og etterhvert som jeg mista stien (som vanlig) ble det veldig kratt.
Her kommer uværet over Villefranche-sur-Mer:


På toppen på nordsiden av Mont Boron ligger Fort du Mont Alban. Herifra går det en sti i retning Nice. Jeg tenkte å ta denne - snareste vei hjem i plaskregnet - men etter å ha støtt på to store rotter snudde jeg kjapt. Bedre å ta asfaltveien 😁

Med det samme jeg var på asfaltveien og i retning sørenden av Mont Boron tok jeg likesågodt turen bortom Batterie Mont Boron. Ikke mye å se her - fikk bare løpt rundt dette militære stedet. På grunn av regnet ble det ingen bilder herifra. Er glad jeg hadde tatt med en liten pose slik at mobilen berga styrtregnet - jeg var i allefall søkkvåt i løpet av ti sekunder. Regndråpene var så store som store snøfiller. 

Fra ca midt på Mont Boron går det en liten "Trollstige" for fotgjengere ned mot havna. Ganske bratt - og litt ekkelt fordi typisk syden-dekke blir litt glatt når det er vått - og det var elver i strie strømmer ned.

Regnet roet seg litt nærmere hotellet og fikk tatt et bilde av den fascinerende bygningen firkantet hode (tête carrée). Bygningen huser administrasjonen til det kommunale biblioteket: 



Det var dagens speedsightseeing og fikk sett nye områder av Nice - og opplevd alt fra bra vær til styrtregn og torden og lyn. Det var heldigvis over 20 grader så tempen var fin likevel :-)

Kommentarer