Smørbottind i Skorgedalen, 1. mai 2020

Juhuiii, 1. mai-helg og jentetur med Hilde og Hanne til Åndalsnes. Dro tidlig fra byen slik at vi skulle rekke en tur når vi ankom Åndalsnes. Turvalget falt på Smørbottind, 1188 moh. Et relativt enkelt fjell og grei start etter en så lang biltur. Kjørte til parkeringa innerst i Skorgedalen (ved skitrekket).

Hanne igang. Smørbottind-gryta rett frem. Selve toppen ligger bak den snøfrie toppen til høyre.

Hilde og Hanne på vei opp gryta (Smørbotnen)

Hanne og meg. I bakgrunnen: Utsikt mot Isterdalen og omegn. Romsdalshorn er toppen helt til venstre, Kongen den lilla vorta rett fram (i bakgrunnen)
Vi brukte i underkant av 2 timer opp. I det vi kom på toppen lå det an til å skye mer over og kanskje komme noen snøkorn. Det var altså ingen stor grunn til å oppholde seg så altfor lenge på toppen. Tok den vanlige runden med klæsskift, feller av og knipse noen bilder før det bare er å kjøre av gårde.

Utsikt mot Loftskarstind, Kyrkjetaket og Kjøvskartinden (østover)

Toppvarden. Utsikt vestover

Nedkjøring - relativt flatt lys
Litt flatt lys, litt hardt og skarete på toppen, men ble veldig fin vårvåt snø i gryta på vei ned. Og det var såpass vindstille at vi bare tok en rast midt i bakken - vi hadde ingen hast med å dra inn til Åndalsnes enda (selv om hotellrom og varm dusj venter ;-) )
Hilde i den siste "skogskjøringa"
Til tross for litt ekkelt, flatt lys ble det en fin tur. Det regna i hvertfall ikke... Og uansett, med disse to i turfølget er det aldri et kjedelig øyeblikk - veier opp for alt :-D

Kommentarer