Søk i denne bloggen

onsdag 22. juli 2020

Eggum skulpturpark, 22. juli 2020

Eggum skulpturpark ved Eggum, lengst nord på Vestvågøy. Her vil jeg tro det vil være fantastisk ved solnedgang eller midnattsol - utsikt rett ut i norskehavet og ingen ting som er i veien for sola som går ned og opp igjen. 

Eggum

Det er bomvei siste biten fra Eggum og inn til parkeringen ved Eggum rasteplass / Eggum naturreservat / Borga (tysk radar-statsjon fra 2. verdenskrig).

Borga: Inne den runde steinborgen hadde tyskerne sin radar under 2. verdenskrig.

Fra Eggum rasteplass er det ca 1 km å gå på grusvei til kunstverket "Hode". Denne grusveien fortsetter helt til Unstad, ca 7 km en vei og skal visstnok være fin å gå (og med noen få luftige passasjer). Dvs grusveien blir visst til sti etterhvert og går litt opp fra "strandkanten".

Grusveien mot Unstad og mot kunstverket "Hode".

Kunstverket "Hode" er et fascinerende syn. Det er et hode som står på en ca 180 cm høy "påle". Hodet endrer fasong etterhvert som man går rundt statuen og skal vistnok vise 16 forskjellige hoder - og noen opp/ned.

Hode

Hode og hode med lue

Stien videre til Unstad.
Veien tilbake til Eggum. "Hode" er på pålen ca midt på og til venstre på bildet. Borga er på "høyden" der bak.Eggum er et potensielt veldig bra sted for solnedgang og midnattsol - kun avhengig av været ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar