Søk i denne bloggen

torsdag 23. juli 2020

Sightseeing i Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær, 23.7.2020

 En regntung dag i Lofoten hvilket også betyr at skyene ligger lavt. Dette er altså dagen for litt bil-sightseeing til Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær - fra det supre FURU Hostel & Cafè ved Steira på Vestvågøy. Dette stedet anbefales virkelig - om ikke annet ett stopp for å spise / ta en kopp kaffe og ta en titt på den unike kunsten inne og det kreativt opparbeidet uteområde med soldekk og solsenger av paller. Veldig gjestfritt og virkelig hyggelig betjening / eiere.

Jeg sniker med ett par bilder fra uteområdet til FURU:

Grillhytta og uteområdet til FURU Hostel ved innsjøen Steirapollen.

Ett av flere "soldekk" ved FURU hostel.

Utsikten til kvelds utover Steirapollen og nordvestover.


Så tilbake til bilsighteeingen. Ruta går langs E10 fra FURU til Svolvær - 45 km, ca 40 min. I Svolvær blir det litt rusling i gatene og å ut på kaiene. Svovlærgeita beskues kun på avstand.

Svolvær. Svolværgeita skites såvidt der bak på høyreside av fjellet Fløya (rett frem). Blåtinden er til venstre.

Svovlærgeita - midt i bildet

Svolvær

Etter litt rusling og shopping i Svolvær gikk turen videre til Kabelvåg, dvs jeg kjørte E10 tilbake i ca 6-7 km og vips var jeg i Kabelvåg.

I Kabelvåg er det et morsomt dekorert uteområde til et Pizza-sted (på baksiden av huset Arbeidern): Æ ælska pizza (visstnok nedlagt høsten 2020). Fullt av ski av ulike materiale og årgang. Fancy, kreativt og fargerikt:


Kabelvåg, utenfor Æ ælska pizza ved Kabelvåg Torg. 

Kabelvåg

Kabelvåg torg

Mikrobibliotek i en gammel telefonkiosk på Kabelvåg torg. Enkle regler: gratis å låne, sett gjerne igjen en bok du mener andre burde lese - døgnåpent :-)

Etter å ha rusla litt rundt i gatene i Kabelvåg. Egentlig ganske fort gjort. Kjørte deretter til Henningsvær, ca 2 mil fra Kabelvåg (E10 rett vest i ca 10 min til Rørvikstranda og deretter rett sør til Henningsvær).

Henningsvær er et fascinerende sted. Det går bare en vei hit - og Henningsvær er forbundet med fastlandet med to bruer. Det er parkering både før bruene, mellom bruene og en stor parkering rett etter siste bru. Det er liten vits for dagsbesøkende å kjøre videre inn i hvertfall. Der er det egentlig kun 1vei å kjøre, trangt og mange gående.

Henningsvær


Henningsvær

Torskhau på utstilling i Henningsvær - ved Turisinformasjonen i Henningsvær.


Henningsvær har den mest spektakulære beliggende fotballbanen, tett ved Vestfjorden. Det er nok mang en ball som har havna til sjøs her gitt, både med vilje og med uhell ;-) 


VIP-tribunen ved Henningsvær stadion :-D


Henningsvær virker å være et hipt og "urbant" sted. Tettstedet har spennende steder som Trevarefabrikken, Klatrekaféen, KaviarFactory mm. Sommers tid er det mange klatrere her pga de gode klatrefoholdene. Henningsvær er absolutt verd et besøk - mye heller enn Svolvær og Kabelvåg om man må prioritere.

På vei tilbake til FURU Hostel passerte jeg nok en "skulpturpark". Denne gang på Lyngvær, rett før den store Gimsøystraumbrua. Denne "skulpturen" er et stort speil og kunsten er selvsagt speilbildet av naturen (og seg selv om ønskelig ;-) )

Skulptur ved Gimsøysundbrua (østsiden av brua)


Regnværsdagen gikk unna og jeg fikk sett mye fra bakkenivå i dag. Satser på bedre vær i morgen slik at jeg kan se noe fra litt høyde igjen - får best oversikt da ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar