Kattuglehøe i Rondane, 30. august 2020

Etter gårdagens lange rundtur med Digerronden, Mdtronden og Høgronden tar blir det en kort variant i dag. Vi bestemmer oss for å kjøre til Grimsdalen og Grimsdalshytta og gå til Kattuglehøa, 1553 moh. Grimsdalshytta ligger på 1000 moh - godt at det ikke blir så mange høydemetre i dag. Grimsdalen var forøvrig en veldig fin dal.

Turen starter fra parkeringsplassen ved Grimsdalshytta. Her er det skiltet til Hjerkinn, dit skal vi ikke, men tok heller stien som gikk til venstre/vest for Hjerkinnstien. Stien vi går på går til Fokstugu i følge kartet.

Grimsdalshytta

Kattuglehøi er toppen til venstre. Tydelig sti innover.

Vi fulgte stien ett godt stykke oppover, egentlig het til det flatet ut litt. Deretter dreide vil til venstre og gikk ryggen opp til Kattuglehøi.



Bursdagsbarnet Hilde på Kattuglehøi



Hanne og Hilde på Kattuglehøi.

Nedenfor varden fant vi en litt vindstille plass og tok en lengre rast. Deilig å bare ta livet med ro og ikke stresse avgårde.

For å få en liten rundtur valgte vi en litt annen rute ned fra Kattuglehøi. Vi gikk et lite stykke rett sør, før vi dreide østover mot Grimsdalshytta. Lettgått terreng, så det spilte egentlig ingen rolle hvor vi gikk. Rørosterreng som jeg kaller det - tørt og fint.

Hanne på vei ned fra Kattuglehøi. Grimsdalen rett frem.

Kattuglehøi

Like ved Grimsdalshytta har noen bygd en haug med varder.

Grimsdalshytta til venstre - og Grinsdalen

Grimsdalshytta

Vel tilbake til Grimsdalhytta og vi måtte selvsagt avslutte helgaturen med moe drikke i solveggen. Dig!

På returen ut av Grimsdalen fikk vi panoramautsikt over gårdagens topptur: Digerronden (t.h), Midtronden (2 topper) og Høgronden helt til venstre. Rart å tenke på at vi gikk hele den ruta i går. Det ser jo både langt og bratt ut - og det var det jo forsåvidt, i hvertfall langt.

Takk for en nok super tur ladies - gledes allerede til neste gang :-D

Kommentarer