Tindfjellet, Trollheimen, 25. september 2020

 Langhelg i Vinddøldalen. Først en fjelltur til Tindfjellet, 1167 moh, og så blir det en lokal Mojito-festival på hytta til Hanne. Hanne lager verdens beste mojito - brun rom, brunt sukker og ikke minst mynte fra egen hage (altså Hannes hage). Mynta berga såvidt de kalde nettene som har vært i det siste.

Men først, tur til Tindfjellet med avmarsj fra hytta. Dystert vær, vått og litt kaldt, men alltid fint med en liten fjelltur likevel.

Hytta - super hytte med herlig plassering. Her er det fjellkos, fjellro og fjellstemning.

Tindfjellet - selve toppen ligger lenger bak. Beste vei opp er helt til venstre i bildet og deretter skrå opp til høyre - ev gå lenger inn til den lille tjønna og deretter rett sørover til toppen.

Vinddøldalen nordover.

Vinddøldalen sørover. Fruhøtta er såvidt synlig med litt snø på inni skydekket litt til venstre.


Turen oppover går greit, men det er veldig vått. Regn, lavt skydekke og vått tungt terreng til jeg kommer over tregrensa. Fra ca 900 moh ligger snø og snøslaps - og har litt sikt, men ingen utsikt.



Tidfjellet - toppvarden. Ingen tvil om hvilken vei vinden og snøen fyker.

Tindfjellet - et ørlite "solgløtt" i skylaget.

Fra Tindfjellet fortsetter jeg videre sørover mot Breiskaret. I Breiskaret går det en merket DNT-sti (Trollheimshytta - Vindølbu). Jeg tenker ikke å gå helt til Breiskaret, men kommer til å skjære ned mot DNT-stien nærmere Vindølbu.

Jeg går et stykke "i blinde" inne i skydekket, men kommer etter hvert under skydekket og det ble lett å stake ut kursen. 

På vei fra Tindfjellet mot Breiskaret.

På vei ned mot DNT-stien. Jeg møter vel den nederst i bekkefaret i bildet.

Vinddøldalen

Langøyfjellet og Kufjellet (1005 moh)

Ved den lille varden/pinnen er DNT-stien.

Turen ned fra Tindfjellet går greit, og etter jeg kommer inn på DNT-stien er det grei skuring. Dog er stien våt, gjørmete og glatt, men det er bare å henge i greinene langs stien - sola kommer og det blir faktisk veldig varmt i lia på vei ned. Jeg passerer DNT-hytta Vindølbu og fortsetter ned til grusveien i Vinddøldalen og tilbake til hytta.

Vindøla og Fruhøtta

Fin, våt, snø og blåst, dårlig sikt, men også glimt av sol og finn utsikt på turen i dag. Alt har sin sjarm - i hvertfall når man vet det venter en varm dusj og etterhvert noen smakfulle mojitos :-D


Kommentarer