Fløtatind, 29. mai 2021

Finværshelg sist i mai og hva er vel bedre enn en randotur lørdag og fottur på kystnært fjell på søndag. Det beste fra to verdener :-)

I dag er det rando til Fløtatind med Jørn. Fløtatind er er "must" vårfjell - fin tur opp, fantastisk utsikt på toppen og gøy nedkjøring (og man ikke kjører ned for sent og får halvfrosset snø).

Fløtatind midt i bildet

Parkering innerst i Øksendalen, ved Brandstad. Det var jaggu ikke mange bilene her i dag - de fleste har nok parkert skiene for sommeren.


I shorts opp skogslia med ski og skisko på sekken - akkurat som en vårskitur skal være.

Vi kunne ta på skiene på ca 600 moh. Helg innafor en av de siste dagene i mai.
Endelig er skiene på. Hjellbønebba (1553 moh), Skondalsnebba (1462) og Jønstadkollen (1341) bak.


Opp mot Saufjellet

På Saufjellet og Fløtatind viser frem god-sida :-)

Siste biten opp, ca 400 høydemetre igjen.

Turen opp til Fløtatind byr å mange høydemetre (ca 1500), men det er posjonert fint utover og det føles ikke som om det er så mange. Først jafser vi avgårde ca 400 høydemetre til fots, de neste 600 er til Saufjellet. På Saufjellet slaker det litt ut før vi jafser opp de siste 400 høydemetrene.

De siste høydemetrene før vi når "veggen" og setter igjen skiene er ganske bratt. Og de aller siste høydemetrene klives jo opp "snøskavlen" - og vipps er vi på toppen og Eikesdalen og Romsldasfjellene brer seg utover i vest :-D

På toppen - noen hadde lagt igjen/glemt et flagg. Fra 17. mai?? Øksendalen rett frem.



Utsikt vestover: Eikesdalsvatnet ned til venstre, Gjuratind og Sjøvdøla rett frem. Helt til høyre er Kjøvskarstind (nabofjellet til Kyrkjetaket). Trollveggen er også synlig fra Fløtatind, men litt vanskelig å se på bilde (litt til venstre for Sjøvdøla).

Utsikt sørover: Breitelnebba og Vikesoksa de to nærmeste.


Rett nordover langs Fløtatind-eggen". Vi var hele 7 stk samtidig på toppen her i dag. To dristige hadde tatt med skiene helt opp og satte utfor den bratte renna vi kravla opp.

Jørn på toppen

Øksendalen. Langt der borte midt i bildet er Dronningkrona og Kongskrona.

Skjorta og Litjskjorta


Jørn på vei ned "renna". Ser ikke så bratt ut, men det er det.

Sjarmøretappen igjen :-)

Dig nedkjøring

Fløtatind med hanekammen


På vei ned fra Saufjellet

Jørn i fint driv ned fra Saufjellet



Og så på vei ned til skogen igjen.

Minnesmerker etter dødsfallet på Ltjskjorta og i raset i Kannsdalen. Minnesmerket er rett ved stien (rett etter brua ved Brandstadbu) og gir inntrykk både når man starter turen og avslutter den.

Blir aldri lei av den utsikten her - Fløtatind altså, det er vårturen sin det.

Super tur i supert vær og med hyggelig selskap. Shortsvær hele veien - også mens vi satt på toppen. Bukse ble kun tatt på til nedkjøringa - i tilfelle fall :-D
Snøen var over all forventning til å være så sent på sesongen. Til de som kom sent opp ble det nok litt halvfrosset på vei ned.

Drar man for tidlig på sesongen til Fløtatind må man være obs på at det kan henge en skavl opp mot toppen og kan sette en stopper for selve "toppstøtet".

Takk for turen :-)













Kommentarer