Glittertind, 13.07.2021

Dagens turmål er Glittertind, 2452 moh, Norges tak nr 2. Start fra Visdalen ved Spiterstulen. I følge internett er Glittertind 2452moh, men 2457 moh inkl breen på toppen. Etter å ha observert toppen ser det mer ut som 2453 inkl breen nå  - breen er blitt temmelig liten.

Spiterstulen ligger på 1101 moh og turen opp til Glittertind er ikke på mer enn 1351 høydemetre. De 400 første høydemetrene opp mot Skautkampen går greit unna opp en lang og ikke så altfor bratt stigning opp fra Visdalen. 


Godt synlig sti opp fra Visdalen (sti-start like før Spiterstulen)

Utsikt ned mot Spiterstulen i enden av dalen
Utsikt over til Galdhøpiggenmassivet. Styggebrean  og Svellnose og Keilhaus topp til venstre for breen.


Etter å ha fått varmet opp i de 400 første høydemetrene blir det et langt strekke med relativt flatt og slak stigning. Ei elv må forseres, men det var relativt enkelt - i hvertfall nå i sommersesongen.

Over vidda og Glittertind rett frem. DNT-stien går til høyre for kløfta med snø i. Jeg går opp til Glitterrundhøe (2089 moh) til høyre og deretter over til Glittertind.

På Glitterrundhøe, med utsikt til Galdhøpiggen (midt i bildet)

Glittertind sett fra Glitterrundhøe, dvs selve toppen til Glittertind ligger litt lenger bak.

På vei opp til Glittertind (Glittertind i ryggen) med utsikt sørover mot Surtningssue og Memurutindan.Fotosession på toppen. Ikke så veldig tjukk bre lenger.


Grotbrean og Trollsteineggje i midten.

"Varden" på toppen av Glittertind
Ryggjehøe (rett sør). Bak til venstre ses Besshøe - og da ligger Besseggen like ved.

Glittertind-veggen sett fra vest.


Ei snødekt kløft - uvisst om det kun er ei snøbru øverst eller fast underlag under. Heldigvis så jeg såvidt hullet først - hvis ikke hadde jeg traska rett over snøbrua.

På vei ned mot Vestre Glittertindoksle (2247 moh).

På Vestre Glittertindoksle med Glittertind i bagrunnenBack on DNT-track og på vei ned ryggen fra Glittertind og ned mot Skautkampen.

Steinura ned eggen fra Glittertind - ferdig! Dette var det bratteste partiet på hele turen.På vei ned mot Skaukampan (haugen til høyre). Skauthøe til venstre. Stien går ved foten av Skauthøe.

Ned siste stykket fra Skaukampan og mot Spiterstulen i Visdalen


En fin tur til Glittertind via Glitterrundhøe (2089 moh)  på vei opp og Vestre Glittertindoksle (2247 moh) på vei ned. Relativt enkel og ufarlig tur uten utsatte og vanskelige partier. 9,5 timer på tur i rolig tempo.

Kommentarer