Alstahaug, Vega og Vegatrappa, 31.7.2022

Etter gårdagens tur over de Syv Søstre, er det duket for en rligere dag i dag.  Liv Unnii og jeg skal sette nesen mot Vega, men først en liten sightseeing-runde på Alstahaug til Petter Dass, dvs Petter Dass-museet er her (som vi ikke bryr oss om å gå inn i).

Alstadhaug prestegård, med Petter Dass-museet rett ved.


Alstahaug Kirke er en av landets eldste kirker. Kirka er fra 11-1200-tallet.


For å komme til stranda gikk vi gjennom ku-innhegninga. Bak i skogen ser vi Petter Dass-museet, Alstahaug kirke og Alstahaug prestegård.
Stranda ved Alstahaug - Skeisvika. Her fikk vi 5 min sol, nøyt dem så lenge de varte.



Etter en kjapp runde på Alstahaug dro vi videre til Tjøtta for å ta ferja til Vega. Fra Vega ferjeleie dro vi umiddelbart til Base Camp Vega, satt igjen bila og gikk bort til Vegatrappa. Det er ca 1-2 km fra Base Camp Vega til starten av trappa. Trappa har ca 2000 trinn. I ettertid var i veldig glade for det ettersom det like etter turen begynte å regne og Ravnflogen var inntullet i skyer. 



Vega-trappa oppigjennom steinrøysa og opp til toppen av Ravnfloget.
Vegatrappa, ca 2000 trinn.

Bratt opp


På toppen av Ravnfloget - utsikt nordover mot Dønnamannen



Liv Unni på toppen av trappa og Ravnfloget. Her var det ei lita varmestue (og en stor ravne"statue")

Søla rett utafor Vega


På vei ned det bratteste og trangeste stykket.
Liv Unni på vei ned. Fin utsikt utover havet - rett vestover.


Vi hadde bestilt overnatting på Base Camp Vega i e-hus (ærfuglhus). Fiffige, små, søte trekanthus med kun ei dobbeltseng inni.


E-hus eller ærfuglhus på Base Camp Vega - rett ved Vegatrappa



Ærfuglhuset vårt for natta. De store lemmene kan åpnes helt og da fikk vi plutselig sitte ute under tak når det begynte å regne (det var håpløst å sitte inne i senga med skråveggen).



En fin tur innom Vega - og som nevnt veldig flaks med tidspunkt for Vega-trappa ettersom vi ikke så noe mer til fjellet etter i kom ned. Det var inntullet i skyer.

Kommentarer