Lovund, 28.7.2022

Lovund, ei perle av ei øy på Helgelandskysten, med et flott fjell som har god utsikt på klarværsdager. Lovundfjellet er på 623 moh.

Stien til Lovundfjellet starter i bebyggelsen på østsiden av øya - og her er det bare å følge den til topps. Lett å finne frem.


Lovundfjellet

Enkel merking til Lovundfjellet :-D
Godt merket og godt gått sti. Populær tur.


Dønnamannen ligger der borte, rett under skylaget.

Stien går rundt høgden Nøva og deretter ned til Novika. Varden er inne i dottlaget litt bak til venstre.

Litt tett buskas et lite stykke på vei opp. Opp Kalvdalen.Buskas ble erstattet med litt sleipt terreng (når det er vått) - og da er det kjekt med en kjettingFin gress-slette på toppen av Lovundfjellet (i sør). Mot toppen kom skodda som lå som en dott på toppen ved start. Yr hadde meldt at denne skulle forsvinne utover dagen.

...og heldigvis klarnet det opp rett etter at jeg nådde toppen (varden)

Varden der borte.


Træna innimellom skylaget

Træna


Utsikt ned mot bebyggelsen og mot Hestmona og fjellet Hestmannen - nordøstlig retning.


Træna med Trænastaven

Stien på vei ned. Tomma i bakgrunnen - Tomskjevelen til venstre.


Dønnamannen

Ned Kalvdalen - utsikt i retning Dønnamannen


Golf på Lovund på motsatt side. Driving range. Hullet er ei gammel laksemære i sjøen. "Ballen" er laget av oppløselig fiskefor.

Originale gatenavn: Veien som går nærmest sjøen er: Sjyveien. Den som går mer i "innlandet" er Innersjyveien :-DLovund hotell


Lovundfjellet med Lundeura. Plænty lundefugler i lufta.


Hestmannen alene litt til venstre for midten

Træna

Lovundfjellet sett fra nord - og Lundeura


Fin tur opp til Lovundfjellet. Startet i overskyet vær og med en dott på toppen av fjellet. Satset på at yr meldte riktig og at det skulle klarne opp etterhvert - og det gjorde det. Sola kom frem like etter at jeg nådde toppen - snakk om timing.
Ruslet rundt på Lovundfjellet i lang tid. Først til kanten på vestsiden og deretter nedover mot øst. På østkanten fikk jeg se Lovunds bebyggelse.
Etter fjellturen gikk jeg mot Lundeura på nordsiden av fjellet. Her var det tilrettelagt med sti mm opp mot Lundeura. Fascinerende mange Lundefugler i lufta, selv på dagtid. Normalt sette kommer de tilbake fra sjøen med mat litt senere på dagen.

En finfin tur til Lovundfjellet. Brukte ca 1 t 45 min på vei opp.
Overnatting på Lovund hotell, før turen går videre til Træna i morgen.

Kommentarer