Vinddøldalen , 3.-5. feb 2023

Hytte- og skihelg med Hanne i Vinddøldalen. Både fjellski og randoski skal få lufta seg.

Obligatorisk stopp på Gardsbakeriet Hæmstelt i Rindalen for å handle gjærbakst av beste sort. Først og fremst donuts med saltkaramelltopping, kanelsnurr, skolebrød - og så ett brød eller to.

Luksus å komme på hytta når noen har vært å tent opp og varma opp hytta til oss før i dag :-) Etter de heavye donutsene tok vi en luftetur på fjellski i området. Hadde med hodelykt, men den ble overflødig i måneskinnet.


Måneskinns-/hodelykttur fredag ettermiddag. Må gå av de donutsene med saltkaramelltopping fra Hæmstelt gardsbakeri i Rindalen (tror turen ble for kort til det gitt) :-)



Lørdag skal randoskiene få lufta seg for første gang siden i fjor. Målet er Kufjellet, 1004 moh. Her ligger det nysnø nedgjennom sida. O´lykke.


Fruhøtta


På vei opp mot Kufjellet





Vinddøldalen. F.v: Snota, Vassdalsfjellet, Fruhøtta og Rognnebba


På toppen av Kufjellet, 1004 moh. Vindstille - sjelden kost.





Klar for å komme oss ned - gleder oss til pudder.



Ikke veldig mye pudder på toppen, litt hardt - og veldig flatt lys. Ble veldig bra fra skoggrensa - der lå det pudder gitt!



Kufjellturen er ikke så lang og strevsom, så like før skumring bestemte vi oss for å gå opp skogen og litt over tregrensa til Tindfjellet. Her er det pudder altså. Vi tråkka oss løype opp til ca 750 moh, smekka fellene inni jakka og kjørte ned. Det var blitt såpass mørkt at vi hadde hodelykt (noen små), men dog ikke så mørkt at vi ikke så konturene av trær et godt stykke frem. Virkelig herlig tur altså.


Hanne på vei opp

Straks klar for nedkjøring - og plænty urørt pudder venter i skogen




Søndag er det relativt uggent vær, snø og vind. Vi tar en fjellskitur innover Vinddøldal´n (langs veien), krysser elva ikke så langt fra veien til Vinddølbu og går på motsatt side tilbake. Vi gikk i scooterspor frem til brua, men etter brua måtte vi tråkke løype selv.


På skitur inngjennom Vinddøldalen. Flott lys i et øyeblikks opphold av snø og noe solstråler såvidt over skyene.

Vinddøla - og Fruhøtta der bak




Godt påkledd på skitur i snøstorm.

Det ble en finfin tur til tross for været. Alltid godt å få rørt seg litt - det er bare å få kledd seg ordentlig.

Takk for fine turer og ei finfin helg, igjen :-)

Kommentarer