Ryssdalsnebba, 28.4.2023

Meldt knallvær - riktignok på en fredag, men heldigvis var det mulig å ta fri. Maria hadde allerede fri så null stress for henne å legge ut på tur i dag. Turen går til Jordalsgrenda og Ryssdalsnebba (1618 moh). I tillegg til knallvær har det til og med kommet en god del nysnø! Juhuiii :-)

Det fine med turene fra Jordalsgrenda er at vi kjører opp til ca 500 moh og kan derfor ta på skiene på parkeringsplassen ganske lenge utover sesongen. Nå har det riktignok kommet mye snø i det siste så det er mer enn nok snø fra parkeringa enda.

Vi er de første mot Ryssdalsnebba i dag og må ordne med spor selv. Noe tyngre enn å gå i ferdigtråkka spor, men premien blir også de første ned fra fjellet i uberørt snø :-D


Ryssdalsnebba

Helt urørt pudder opp til Ryssdalsnebba - for ei side. Det gledes til returen. Storgladnebba er "finnen" til høyre for Ryssdalsnebba. Uvisst hva toppen til høyre for Storgladnebba heter, men den hører ihvertfall til "Storgladnebba-massivet" og er noen fø høydemetre lavere enn Storgladnebba.

Maria - godt fornøyd på vei opp :-) Trolltind i bakgrunnen.

Eresfjorden helt til høyre. Kanndalen rett bak. Foten av Skjorta til venstre.



Maria i ensom majestet der oppe.


Litt "vablete" snø av vind de siste 150 høydemetrene. Heldigvis ikke så hardpakket så det skal gå greit å komme ned på høvelig vis. Sunndalsfjorden der bak, og Tustnastabban langt bak til venstre


Panoramabilde fra toppen av Ryssdalsnebba med Skjorta-massivet i front. Litjskjorta til venstre, Skjorta ca midt i bildet. Helt til venstre er Fløtatind. Rett bak Litjskjorta er Sjøvdøla og rett til venstre for toppen på Skjorta er Trollveggen. Heftig utsikt fra Ryssdalsnebba.


Utsikt mot nord: Trolltind og Åbittinden. Tustnastabban langt bak til høyre.



Maria er ved topp-punktet til Ryssdalsnebba. Varden er like bak - nedsnødd.
Utsikt ned kanten på Ryssdalsnebba. Trolltind til venstre. Parkeringa ca rett frem.


Utsikt mot sørvest og Fløtatind, Litjskjorta, Skjorta - og langt der bak Trollveggen (rett til venstre for Skjorta)



Tustnastabban bakerst

Maria er klar for nedfart :-)
De to første ned fra Ryssdalsnebba i dag var oss - sjeldent man kan sette de "første linjene" ned, men i dag fikk vi oppleve det :-) 

 

Ryssdalsnebba

Vi brukte litt over 6 timer å turen. Rolig tempo og ett par reale pauser underveis. Supert pudderføre på vei ned fra Ryssdalsnebba (etter at vi hadde kommet oss ned fra det vindutsatte snøpartiet på toppen).
Toppers føre og toppers vær. Sjeldent med så mye pudder så sent i april.



På veien fra Jordalsgrenda til Sunndalsøra passerer vi en flott utsiktsplass til Trollheimen (Sunndalsfjella av Trollheimen):
F.v: Mohaugen, Grøvelnebba, Dronningkrona, Kongskrona, Tussdalsnebba, Hovsnebba


På vei tilbake til Trondheim svingte vi innom Øksendalsøra og fikk en god dose vår i solveggen. Passet helt ypperlig etter å ha hatt veldig vinterføre til Ryssdalsnebba. Våren altså - så herlig med vinter til fjells og vår i fjæra.

Øksendalsøra


Bildet tatt fra ferja fra Rykkjem til Kvanne. Ytre Sula ca midt i bildet

Nok en herlig dag til fjells, et lite besøk i fjæra og supert turfølge - takk for nok en fin tur, Maria :-)

Kommentarer