Lofoten, Helvetestinden og Buneset, 3. august 2023

 Tur til Bunesstranda og Helvetestinden (513 moh). Båt fra Reine på morran - rakk den akkurat... Google maps har ikke korrekt sted på Reine kai. Så da ble det en 500-meters langspurt fra "sentrum" til den store p-plassen og båtkaia. Heldigvis var billetter forhåndskjøpte - så de som ropte etter oss at det var fullt på båten kunne bare ta seg en bolle. Vi forserte over kjettingen som var hengt opp ned til kaia og stimet inn på båten - hvorpå vi fikk voksenkjeft fordi vi var så sene.... Skitt au - vi rakk det og hadde 3 minutts margin, så båtfyren kan også ta seg en bolle :-)

Vi hadde god tid til å roe stressnivået litt på båten, turen tar ca 25 min.


Maria på vei fra båtkaia på Vindstad og på vei mot Helvetestinden (langt fremme til høyre) og Bunes

Langs Bunesfjorden - fra Vindstad. Bunesstranda er på andre siden av "skaret". Helvetestinden er den lille spissen til høyre.

Bunesfjorden - langgrunt. Det er mange som har padlet /rodd/kjørt båt helt inn på flo og fått hakeslepp når de skulle tilbake på fjære...


På vei opp til Helvetestinden - rett opp og deretter til venstre.



Litt smalt - og normalt sett uproblematisk, men litt creepy med den sterke sidevinden.



Langs eggen på vei mot Helvetestinden



På toppen av Helvetestinden. Utsikt ned til Bunesfjorden til venstre og Bunesstranda til høyre. Veldig skiftende skydekke på toppen og det var flaks å få til et såpass "klart" bilde.


Bunesstranda der nede - Storskiva på motsatt side.

På vei ned letna skydekket litt igjen og flott utsikt innerst i Kjerkfjorden.

....det ble også lunsjplassen - lunsj with a view :-D

På vei ned fra Helvetestinden



Turen til Helvetestinden gikk relativt radig og vi hadde god tid til returbåten. Vi rakk å ta en real runde ned til Bunesstranda også. Vi var relativt alene her...



Massivt fjell Helvetestinden - i hvertfall sett fra Bunesstranda


Utedo med god lufting :-D

Etter å ha rusla rundt på Bunesstranda en stund kom det ei regnskyll. Heldigvis fant vi ei hylle å stå i le og tørt under.


På vei tilbake til Bunesfjorden og Vindstad. Veien går langs hele høyre side av Bunesfjorden og til Vindstad.



På Vindstad.

Det ble litt venting på Vindstad også - og det var vind der. Litt komisk å se alle de tynnkledde turistene. Det var jo meldt 15-19 grader og solsky, men med den vinden og regnet var nok følt temperatur mer som 5 grader. Det var mange som hutret i shorts og tynn vindjakke. Veldig glad for godt pakka fjelltursekk jeg ja :-)

Fin tur til Helvetestinden, selv om været og utsikten ikke var den beste... 







Kommentarer