Søk i denne bloggen

mandag 29. juli 2019

Skårasalen, 29.7.2019

Da er det dag 3 på sunnmørsturneen med Hilde :-) Ny topp med utgangspunkt fra Sæbø: Skårasalen, 1540 moh. I dag velger vi et snillere fjell enn Dalegubben, her er det ingen luftige/bratte partier for å komme seg til topps - selv om man kan oppsøke det veldig luftig på toppen :-)

Ny dag med strålende sol og varm luft. Godt over 20 grader. 
Vi kjørte inn til Kvistadsætra (bomvei), parkerte og gikk et stykke langs traktorveien før det var skiltet opp til Skårasalen. Deretter var det bare å følge merking.

Skilting fra traktorveien og om til Skårasalen.
Skikkelig innbyttepuls det første stykke. Ganske bratt oppover - og vi kjente nok gårdagens bakke opp til Dalegubben litt i låra også.

Da har vi kommet opp den værste bratta opp gresslia og går nå over i steinparti. Vi fulgte denne renna før vi vridde opp til høyre.

Stein, stein og atter stein. Her gikk vi rett frem og deretter opp "eggen" til høyre.

Første fine utsiktspunkt over Hjørundfjorden, Urke, Saksa mm.

Skårasalen ligger i enden av denne bakken
Skårasalen er en enkel tur. Man skal selvsagt opp 1000 høydemetere, men ingen krevende tur i seg selv - enkel trasé.

Vardene på toppen av Skårasalen

Utsikt over krysset Hjørundfjorden/Norangsfjorden/Storfjorden og ned mot Urke, over mot Råna, Saksa, Urkedalstindane, Slogen (spissen nesten helt til høyre)Panoramabilde over fjellene øst for Hjørundfjorden

Utsikt nordover - Hornindalsrokken er den godt synlige spissen rett frem (litt t.v for vannet rett frem).

Gårdagens topp, Dalegubben, til venstre (opp renna og litt til venstre). Det er vel Molladalstindene (med Jønshornet) lenger bak til venstre.Posingtime.....

Artig konstruksjon - naturlig eller ei, det ser i hvertfall nesten ut som en offerplass. Veldig fint plassert utpå et utspring. Råna er den høyeste toppen midt i bildet.

Endelig tilbake på traktorveien :-D

Sokkeskille delux - både etter sol og støv :-D
Skårasalen var en fin og lett tilgjengelig topp, men skal innrømme at Dalegubben var mye finere. Skårasalen er også en populær randotopp og jeg skjønner hvorfor: det er virkelig fin sider for nedkjøring der. Kanskje man må på en vinterturne til Sunnmøre også??

Nok en super dag til fjells: herlig vær, hærlig utsikt og ikke minst hærlig selskap - takk for ture, Hilde :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar