Romsdalseggen, 2. mai 2020

Smørbottind i Skorgedalen i går og retning Blånebba (1320 moh) ved starten av selve Romsdalseggen i dag. Været og sikten er litt begge deler så vi tar avgjørelsen på vei opp hvor langt vi går.

Vi kjørte inn til Venjedalen og parkerte ved Venjedalssetra (så langt veien går på vinterstid). Og vi parkerte ved siden av ingen ringere enn Anne Lindmo og hennes jentegjeng. Slo av en prat med dem før start - de skulle til Hurrungen så det er noe å tenke på til neste gang for oss. Spesielt komisk å treffe på dem her i dag etter som Anne Lindmo hjalp Rakel opp på Kyrkjetaket i går - Hanne måtte jo takke for hjelpa :-)

Hanne og Hilde - fit for fight før bakkene

Venjedalen. Romsdalshorn rett frem - og ser så vidt Venjetindan til venstre.
Mye sikksakk-gåing opp "skogslia" (er jo ikke så mye skog her da, men noe buskas er det). Heldigvis er det noen som er tidligere ute og tråkker løype til oss :-D
Sikk-sakk oppover - i tur og orden. Blånebba rett frem.

Ferdig med skogslia. Her blir sikten litt dårligere. Blånebba opp til venstre.

Alltid-glade-Hilde - med Venjetindan i bakgrunnen

Hanne og Hilde - vi skal opp lia rett frem for å komme opp på selve Romsdalseggen. Ikke lett å se....

Hanne går i "intet" - føltes i hvertfall sånn.
Siste stykket opp til eggen så vi særdeles lite. Skikkelig lavt skydekke, flatt lys og null sikt (synes forresten alle mine siste turer har bestått i flatt lys....) Ingen vits i å gå til toppen av Blånebba i hvertfall. Blånebba ligger på 1320 moh og eggen på 1178 moh - så det er faktisk ikke så langt/høyt den siste etappen, men det er lurt å ha sikt da, det er ikke så bredt der.

På eggen ser vi noen ski i det fjerne - og etterhvert en snøborg. Her satt det 4 stk. De hadde "overtatt" borgen fra noen som hadde sittet der i 1,5 t i håp om bedre lys/sikt. De ga opp. Vi overtok borgen etter disse 4 - og fikk en kjapp rast.


På eggen hadde noen bygd en snøborg - i påvente av litt bedre sikt til nedkjøringen.

Hanne sitter staselig og godt fornøyd i borgen "vår". Bakom ser vi utsikten vi skal kjøre ned i :-D

Romsdalseggen. Og under skydekket ligger Rauma.

Nedkjøringa fra eggen ble en lite stilfull greie. Heldigvis kunne vi kjøre ved siden av sporene til de andre slik at vi hadde noen som helst formening om det gikk opp eller ned, sakte eller fort. Etter hvert tok de andre et litt annet kjørevalg og vi "ble overlatt til oss selv". Det var sikkert et syn for guder. Vi så ingenting og hadde null peil på om det kom en liten kul eller så. Heldigvis visste vi at her var det ingen farlige steder. Egentlig ei veldig fin side å kjøre ned og føret var ikke så værst egentlig heller. Vi hadde et lite lag med fin styresnø. 


Første fjellside ferdig, nå venter skogsterrenget.

Siste nedkjøring mot Venjedalen
Mye værre sikt i dag enn i går, men tross alt, det ble da en fin tur likevel. Mye på grunn av turfølget selvsagt - alltid gøy på tur med Hilde og Hanne. Takk for turen, ladies :-)
(Etter at vi begynte å kjøre fra Venjedalen begynte det å høljregne - men da skulle vi bare kjøre hjem likevel så det spilte ingen rolle)

Kommentarer