Hjelmen, 18.4.2021

 Etter gårdagens Skjorta-tur blir det en litt kortere tur i dag. Valget falt på Hjelmen, 978 moh. Ingen av oss har vært her på vinteren før og visstnok skal det være en bra nedkjøring fra fjellet. Verd å prøve når vi likevel ikke gidder langtur.

Vi parkerer ved Åsskard - på det høyeste punktet mellom Åskard og Settemsdal. Her er det en liten parkeringsplass på østsiden av veien. Herifra går vi på traktorveien opp mot Belesetra - siste halvparten er langs scooterspor.

Opp traktorveien fra parkeringsplassen.

Hanne på vei inn mot Belevatna og Belesetra. Hjemlen er oppe til venstre.

Hanne er snart inn til Belesetra

Ved Belestra finner vi et egnet sted å ta av fra scootersporet og deretter bare gå rett opp mot Hjelmen.

Hanne

På vei mot den bratteste bakken opp - og ned. Blir ei fin side å kjøre ned dette, men det er ganske blaut snø. Noen har forøvrig lekt seg med snøscooter opp og ned denne lia.

Belevatna (det ene av dem) og Belesetra


Hanne på vei opp - og med trollske Trollheimen i bakgrunnenDet gledes til bakken ned. Og Trollheimen langt der bak med Snota, Indre og Ytre Sula, Skardfjellet mm


Straks på toppen - varden i sikte

Hjelmen, 978 moh.


Velfortjent rast på toppen - i ly av varden

Tustnastabban - veldig karakteristiske og lett synlige og gjenkjenbare fra ganske mange fjell i Trollheimen. Blåfjellet nærmest.

Bøfjorden - og enda et Blåfjell (det største til høyre for Bøfjorden)Gisle er fornøyd på toppen - sommerkledd

Jeg er fornøyd på toppen - ikke akkurat fullt så sommerkledd

Alle tre er godt fornøyde på toppen - vinterkledd og klar for nedkjøring


Hanne og Gisle på vei ned


Vi kjørte ned denne bakken og videre over kulen til neste bakke, men burde kanskje tatt rett til høyre i enden av denne bakken for å holde mest mulig høyde videre hjemover.
Vi knotet litt på vei ned for å prøve å holde mest mulig høyde, men burde ha holdt høyde litt tidligere enn vi gjorde. Rett etter "brattbakken" burde vi fulgt scootersporet til høyre og holdt denne høyden mest mulig for å spare noen meter opp lenger bort mot vest. Det kan vi ev. gjøre neste gang :-)

Hjelmen byr på fabelaktig utsikt og viser at man trenger ikke å gå på de aller høyeste toppene for å få god utsikt. Det helper selvsagt på at de andre fjellene rundt ikke er stort høyere også selvsagt. 
Føre ned fra Hjelmen ble skikkelig påskeføre i en god dose slush på vei ned i solhellinga. Det er vel sånn det skal være det når man går på tur i 10 pluss i solsteika :-D

Gårdagens Skjortatur ble på ca 1600 høydemetre, dagens tur til Hjelmen-tur ble ca 800-850 høydemetre - altså ca halvparten av turen i går. Det kjentes helt ok ut å bare ta en slow start på morran, god frokost ute på terrassen og sulle avgårde på tur. Egentlig vel fortjent etter gårdagens lange tur og lange dag.
Heldige meg camperte i Vinddøldalen med Hanne og Gisle - suverent og ikke minst hyggelig. Tusen takk for nok en flott tur og tusen takk for oppholdet, setter stor pris på det :-D

Kommentarer