Kjerringøy og Korsviksanden 5. juni 2021

Midnattssol-turen og overnatting på toppen av Mjelletinden fra i går til i dag var en ordentlig høydare, dog litt lite søvn. Dagens plan om å gå opp på Eidetinden (1020 moh) på Kjerringøy endra vi kjapt til å dra over til Kjerringøy og finne ei strand og heller bade litt - i hvert fall sole oss litt - før vi tar turen innom Kjerringøy gamle handelssted og deretter på et aldri så lite kaffebesøk (som viste seg å bli grillings) til kjentfolk av Hanne.

Korsviksanden på Kjerringøy. Steigtinden vises så vidt ca midt i bildet - og det nærmeste fjellet er Kollen som vi var på i formiddag.


Korsviksanden er ei ei strand det er lett tilgang til med grei parkeringsplass rett ved hovedveien og stranda like ved. Standa er lang og fin med herlig sydenstrand. Temperturen i dag er faktisk over 20 grader (i lufta). Litt uvisst hva tempen i sjøen er, men det var mulig å duppe uti sjøen, ta noen svømmetak og flyte der i ca 1 min før man frøs inn på land igjen. Veldig forfriskende :-)


Hanne bader - det må virkelig foreviges ettersom badevannet så langt i nord så tidlig i juni ikke er så mye å skryte av.
Ordentlig sydenstemning på Kjerringøy, med utsikt til Landegode

Etter ett par timers slaraffen på stranda tok vi turen videre til Kjerringøy gamle handelssted. Det er jo nesten obligatorisk når vi er på Kjerringøy. Her ble det peanøttkake og møsbrømlefs på Marken Grøde - mat for mons :-)Idylliske Kjerringøy gamle handelsstedMåsen har laget seg et reir på brygga - og ruger på to egg. To lokale ungjenter hadde hengt opp at tau og og var nå i ferd med å henge opp en lapp om å være forsiktig ved måsen.


Kjerringøy
Steigtinden sett fra fergeleiet på KjerringøyEn super dag med både fjell og strand - og virkerlig en syden-feriefølelse. Hvem skulle tro at den kom i Bodøområdet første helga i juni???
Bodø og omegn har virkelig vist seg fra sin beste side :-)
Kommentarer