Steigtinden, 6. juni 2021

 Siste dag i Bodøområdet og turen går til Steigtinden, 793 moh. Jeg har faktisk vært der før, men det er mer som 30-35 år siden. Midnattssoltur den gang (uten overnatting) og det eneste jeg husker er at det var bratt på slutten.

Planen er altså Steigtinden, en relativt enkel tur, og deretter slaraffen på ei av strendene i nærheten. Vi må jo benytte oss av strandværet her oppe også når det først er muligheter til det :-)

Godt over 20 grader og sol i dag - og lite vind (hvilket er sjeldent i Bodø...)
Steigtinden sett fra Steigtindvatnet (nordfra) - bildet ble tatt i går på returen fra Kjerringøy.Vi parkerte ved Skau samfunnshus og fulgte grusveien innover, litt sti og deretter grusvei opp til vanntårnet. Det er satt opp noen skilt til Steigtinden blant vei/sti-skillene på flata.

Grusveien fra Samfunnshuset. Stien går opp på et godt stykke til venstre for kløfta der borte, men ender opp i skaret på toppen av kløfta (Skauskaret).


Veien opp til vanntårnet er lettgått. Fra vanntårnet og opp til Skauskaret er det bratt skogs-sti, ca 350 høydemetre opp til Skauskaret. Skauskaret var en yndet plass for en pause - det satt i hvertfall en del turfolk her. I Skauskaret velger du høyre for Skautuva (626 moh) eller venstre for Steigtinden (793 moh).


Skogs-sti opp fra vanntårnet til Skauskaret.

Skauskaret med utsikt mot Landegode.

Fra Skauskaret (ca 400 moh) går det slakt opp til Tonfjellet (536 moh). Deretter er det relativt flatt inn til foten av Steigtinden. Foten ligger på ca 600 moh.

På Tonfjellet, 536 moh. Steigtinden der bak til venstre.

Snart ved foten av Steigtinden. Stien går sånn ca midt på oppover. Skal man til hullet holder man litt mer til høyre.

Fra foten og opp er det bare 200 høydemetre. Tilfeldighetene ville det slik at vi gikk til hullet i fjellet på vei opp. Antagelig valgte vi å holde høyre sti ved et eller annet sti-skille uten at vi tenkte over det. Helt greit å ta hullet først - da slapp vi å lete etter det :-D

Det velkjente hullet i Steigtinden. Populært fotosted.

Bratt fjellvegg på Steigtinden. Utsikt nordover. Steigtindvatnet der nede.

Hanne på toppen. Utsikt østover.

Utsikt nordøstover. Sjunkhatten den store med masse snø på ca midt i bildet.LandegodeSteigtindvatnet, Kjerringøy og Steigen enda lenger bak

På toppen - utsikt vestover mot Mjelletind (rett der bak)

Utsikt sørover mot Børvasstindan - og litt lenger til høyre er Småtindan (tror jeg).

Sørover i retning Bodø. Skautuva til høyre.

Toppen til Steigtinden er relativt avlang. Vi fant oss en grei plass og nøyt godværet og utsikten lenge. Vindstille, godt og varmt.

På vei ned var det bare å følge stien. Vi passet p å holde høyre slik at vi ikke havnet bortom hullet igjen. Det var ikke så langt dit og dermed ingen krise om vi havnet der igjen da.

På vei ned fa Steigtinden

Bortover sva-fjellet mot Tonfjellet.

Landegode

Vi brukte akkurat to timer fra parkeringen og opp til hullet i relativt rolig tempo - og ca 1 t og 45 min ned.
Etter fjellturen er det duket for en velfortjent dukkert i Landegodefjorden. Vi kjørte en grusvei mot Buholmen og ruslet til stranda i Vollvika. Herlig sandstrand, men badetemperaturen her var myyye kaldere enn på Kjerringøy i går. I dag mistet jeg følelsen i bena før jeg hadde fått vann til knes - så her var det bare å hive seg ned og få skyllt av seg litt fjell. Det var også mye mer tang her enn på Kjerringøy (lite tang på Korsviksanden) - så jeg kom meg uansett ikke lenger ut....


Vollvikstranda - herlig

Det har vært ei helt super helg i Bodø og feriefølelsen kom virkelig med sol, varme, fjell, strand og knallbra selskap - synd det er over en måned til ferie ;-). Vi sleit med å løsrive oss fra stranda og vende nesen mot flyplassen - flaks at det begynte å skye over ;-) 

Kommentarer