Loen skylift, Staurinibba, Skredfjellet og Raksetra, 15.7.2021

 

I dag blir det juksetur - Loen skylift opp fra 0 til 1000 moh :-).  Deretter blir det tur opp til Staurinibba og til bake over Skredfjellet, ned til Oppheimsera og Raksætra og langs hovedveien tilbake til parkeringa ved Skyliften. Det ble vel ca 500 høydemetre opp og 1500 høydemetre ned likevel. 



Loen Skylift

Fra utsiktspunktet ved restauranten ved Skyliften og ned mot Loen og Lovatnet.

Oldebukta og Olden

Loen og Lovatnet.

Godt anlagt sherpa-trapper og sti store deler av turen opp tl Staurinibba.

Staurinibba (1379 moh)

Utsikt over til Dispahyrna og Geitafjellhyrna (og like bak, men skjult, morgendagens mål Storskredfjellet, 1815 moh). Til høyre er Skålatårnet, 1843 moh, i skyer.


Det irrgrønne Lovatnet i bakgrunnen

Fra Staurinibba var det god utsikt over til Skålatårnet - bare så synd at Skålatårnet lå inntullet i skyer. Stien opp vistes veldig godt. Tar man turen til Skålatårnet er det absolutt verd en avstikker til Vesleskåla på vei opp - utsikten herifra er egentlig finere da man kan se det irrgrønne Lovatnet (det gjør man ikke fra Skålatårnet).

Utsikt over til Skålatårnet (i skydekket). Stien opp er godt synlig. Vesleskåla ned til høyre.

På vei ned fra Staurinibba. Utsikt ned mot toppunktet på Loen Skylift. Skredfjellet til høyre med godt synlig sti.

Ned fra Skredfjellet og utsikt mot Årheimsfjellet. Stryn ligger ned til høyre.

Oldebukta og Olden rett frem

Raksætra


Raksætra er at populært instamotiv og det var til tider kø for å få tatt bilde fra "riktig" sted.

Loen - straks ned på hovedveien og deretter ett par km langs denne tilbake til skyliften. 




Kjekt med en juksetur iblant også, slapp jo unna 1000 høydemetre oppover, men skal ikke kimse av høydemetre nedover heller.
En fin rundtur oppom Staurinibba, over Skredfjellet og via insta-sætra Raksætra. Det var mange som skulle ta bilde her - og møtte også mange som skulle opp når jeg var på vei ned.

Returen fra Rake til Loen er ett par km langs hovedveien. Dette var egentlig ganske utrivelige km langs smal vei uten veiskulder og fortau. Her var det ikke tilrettelagt for fotgjengere selv om de har reklamert med at man kan gå her ifbm rundturen jeg tok. Håper de får ordnet med en alternativ traseè for mye trafikanter etterhvert for dette er egentlig en ganske fin rundtur.




Kommentarer