Eikesdalen og Mardalsfossen, 10-11.6.2023

Etter randotur til Fløtatind i dag bars det til mer sommerlige forhold i Eikesdalen og Eikesdalsvatnet. Hanne og Gisle er der allerede - og har padla. Her skal vi campe: de i ny-vogna, jeg under åpen himmel i det fine været.
Tilfeldigvis var det country-festival i Eikesdalen og masse folk. Vi fikk menga oss med andre festivalgjengere og stor påfyll av country-musikk (ikke akkrurat dagligdags for min del). Hanne og jeg gjorde et forsøk på linedance (ingen ble særlig imponert, men laga god underholdning på tabbe-fronten) og fikk lufta sving-foten litt utover kvelden. Faktisk ganske artig kveld altså - fester ut av intet kan bli veldig gøy, og det gjorde det i kveld :-D


Eikesdalsvatnet fra Eikesdalsiden - by day. Goksøyra i enden av vannet.
Eikesdalsvatnet - by night. På vei "hjem" fra countryfestivalen
Fra stranda der jeg campet under åpen himmel - vakkert en søndag morgen. Det stille, klare vannet innbydde til et morrasbad. Til info: vannet er iskaldt... (ca 10 gr)Det ble en sløv søndag morgen etter gårdagens festival. Vi fikk etterhvert rusla oss en tur opp til Mardalsfossen. Fossen er regnet for å ha det høyeste fallet i Norge, mens andre kilder er uenige i dette. Det er uansett et høyt fall. SSB oppgir et vannfall på 705 m og loddrett vannfall på 250 m. Mens world-waterfall oppgir vannfall på 657 m og et loddrettfall på 458 m.
Demningen er stengt (delvis åpen 20. juni-20 august pga turisme), men pga mye snøsmelting rann det greit med vann i fossen likevel. 


Mardalsfossen.
Til denne brua og litt til er det fint opparbeidet grus-sti. Videre bort til fossen er det natursti.Vi gikk helt til nederste foss - og fikk et ganske kaldgufs med vann på oss.

Hanne. På vei tilbake fra fossen. Fjellet rett frem i horisonten er Fløtatind (og Skjorta litt bak til venstre)
Styva alm - eller på lokalspråket pila alm.

Altså, det er nå bra fint i Eikesdalen og Eikesdalsvatnet.En finfin kveld med country-festival, overnatting under åpen himmel på ei strand ved Eikesdalsvatnet, slaraffenliv på stranda søndag formiddag og deretter en liten tur opp til Mardalsfossen. Det ble jaggu helga si det (som starta med rando-tur til Fløtatind).
Takk for hyggelig og morsomt selskap, Hanne og Gisle - det ble ei mer innholdsrik og artigere helg enn forventa :-DKommentarer