Svinetinden / Molladalsskaret, 30.03. 2022

Jobbtur til Ålesund og hva er vel bedre enn å ta en dag fri først og utnytte skimulighetene??

 Valget falt på Svinetinden (1132 moh), relativt trygt fjell - i hvertfall opp mot Molladalsskaret (ca 1000 moh) og så får man vurdere resten når man nærmer seg dit.

Start fra Ytre-Standal. Hadde tenkt å kjøre opp bomveien og innover mot parkeringen et stykke inn i dalen, men bomveien var nedsnødd. Kjørte ned til hovedveien igjen og parkerte på den lille parkeringsplassen der.  Det ble vel ca 1,5-2 km ekstra å gå hver vei, men pytt sann, i så strålende vær så gjør ikke det noe :-)

Lettgått fra Ytre-Standal og innover bomveien og mot sætra Haugen.

Innover bomveien. Romedalstinden rett frem.

Må jo ha et glimt bakover i ny og ne også. Utsikt ned mot Ytre-Standal, Hjørundfjorden og over til Sunnavindsnipa og Tungremtindane.

Sætra Haugen. Herifra skrår man oppover til høyre mot Høgevatnet og Grønetinden.

Svinetinden til venstre - Grønetinden til høyre for midten. Molladalsskaret ca midt i bildet. Jeg la løypa opp lia der det er minst snø (midt i bildet) og skrådde deretter mot venstre og mot Høgevatnet.

Ytre Standalen og Hjørundfjorden

På vei opp lia fra sætra. Gikk skrås på høyre side av bekken/elva og opp det åpne, skogfrie partiet - og holdt skråen hele veien opp mot Høgevatnet før jeg satte kursen rett opp mot nordsiden av Grønetinden og Molladalsskaret.

Romedalstinden

Svinetinden bak til venstre - og ett par småras midt i bildet (der "løypa" egentlig går). Høgevatnet ligger i dolpa der nede.

Tilbakeblikk ned mot Hjørundfjorden og Ytre Standalen.

Svinetinden - og ei helt urørt og snøhvit fjellside.

På vei opp mot Molladalsskaret (der oppe til høyre). Selve toppen til Svinetinden ligger til venstre, men utenfor bildet.

Jønshornet litt til venstre for midten, Randers topp litt til høyre for midten og Mohns topp helt til høyre.

Heftige Molladalsfjellene med de største (f.h): Jønshornet, Randerstopp og Mohns topp.

Sætretindane, Kolåstind (deler av den), Romedalstinden og Svinetinden.







Svinetinden, 1132 moh, der borte - bortenfor ett par småras-partier.

Sætretindana alene der bak. Kolåstind ligger vel mer til høyre og litt lenger bak.

Svinetinden den bakerste toppen midt i bildet. Romedalstinden til helt til venstre. Jeg stoppa her - så ingen grunn til å fortsette bortover mot der det hadde raset ut.
 
Molladalsskaret til venstre. Grønetinden den første toppen og Ystenestinden den bak.Jeg kom opp lia på hitsiden av Grønetinden.


 Ingen slåsskamp om den ukjørte lia i dag gitt :-)



Singeltrack hele veien ned. Start fra de tre "toppene" til høyre og deretter ned til venstre i bildet. Litt småras fra den største "toppen" og litt til høyre for denne.

Lia ned mot sætra og deretter dalen Ytre Standalen mot Ytre-Standal

Tilbakeblikk mot Svinetinden - og de eneste sporene opp og ned.

Siste nedkjøring mot sætra

Fin utsikt fra sætra og ned mot Ytre-Standal og over til andre siden av Hjørundfjorden. Fin utsikt motsatt vei også egentlig...

Glad jeg rakk å kjøre ned før det ble så flatt lys...



Nedkjøring i egentråkket spor langs traktorstien og deretter bomveien.

En super tur i nytt skiterreng. Har vært i området Molladalen før (og Jønshornet, Randers topp og Mohns topp), men kun på sommers tid.

Heldig med vær og føre. Mye sol og pudder. Planen var i utgangspunktet å gå opp på toppen av Svinetinden, men ettersom jeg så det hadde rast ut ett par plasser mellom Molladalsskaret og Svinetinden droppe jeg å gå ditover. Det var ingen å se på ski i dag og desto mindre grunn til å ta noen sjanser. Utsikten fra Molladalsskaret er uansett upåklagelig :-)

Jeg visste det skulle skye over etterhvert og tok dermed kun en kort pitstop like vest for Molladalsskaret før jeg kjørte ned. Svarte skyer kom fra nord og det var ingen grunn til å vente på at de kom.

Herlig nedkjøring i ei urørt fjellside med pudder. Sunnmørsalpan har virkelig levert i dag.

Turen tok ca 5 t. 3 t opp, kjapp pause på toppen og en lengre pause på sætra på vei ned. Ingen trengsel til fjells i dag - singeltrack ned betyr også singeltrack opp..... Realtivt tungt å tråkke løype hele veien selv, men så verd det :-D

Kommentarer